x

Dosta uzbuđenja na NBA parketima

Sjajni Jokić vodio Denver do nove pobjede, Lakersi konačno prekinuli niz poraza

Košarkaši Denver Nuggetsa sinoć su stigli do pobjede protiv Memphis Grizzliesa sa 120:96, a još jedan odličan meč odigrao je srbijanski košarkaš Nikola Jokić.

Denver i Memphis odigrali su veoma zanimljivu utakmicu koja je odlučena u posljednjoj dionici kada su košarkaši Nuggetsa uspjeli da prelome meč i dođu do 40. pobjede u ovoj sezoni NBA lige.

Nakon prve dionice Denver je vodio sa 21:18, dok se na pauzu otišlo kod rezultata 58:53 za Nuggetse. Memphis je držao priključak i nakon treće dionice, ali onda su u posljednjoj četvrtini Nuggetsi uspjeli da sve riješe.

Denver je posljednju dionicu na meču dobio sa 35:21, te je na kraju zasluženo slavio sa 120:96. Ponovo jedan od najboljih na parketu bio je Jokić koji zaista igra odličnu sezonu.



Jokić je uspio da upiše double-double sa 24 poena, 15 skokova i pet asistencija i vodio je svoju ekipu do nove pobjede. No, najefikasniji u ekipi Denvera na kraju bio je Michael Porter Jr. sa 31 poenom.

U ekipi Memphisa sinoć je raspoložen za igru bio Ja Morant koji je ubacio 27 poena, te je dodao po šest skokova i šest asistencija. No, to nije bilo dovoljno da njegova ekipa izbjegne poraz jer je izostao doprinos ostalih igrača.

Sjajan meč sinoć su odigrali Sacramento i Dallas, a na kraju pobjedu su upisali Kingsi koji su slavili sa 113:106.



Sacramento je do pobjede vodio Holmes sa 24 poena i šest skokova, dok je u ekipi Mavericksa ponovo najbolji bio Luka Dončić. Slovenac je meč završio sa 24 poena, osam asistencija i sedam skokova.

Treba istaći da su u Lakersi prekinuli lošu seriju rezultata i konačno su uspjeli doći do pobjede nakon tri uzastopna poraza.

Aktuelni prvaci NBA lige slavili su protiv Orlando Magica sa 114:103. Lakerse je do pobjede vodio Dennis Schroder sa 21 poenom i deset asistencija, dok je Anthony Davis dodao 18 poena, osam skokova i tri asistencije.



(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.