x

SKANDALOZNA IZJAVA POZNATOG PSIHOTERAPEUTA Milivojević udario na ubijenu Maju: Da nije sprečavala oca da viđa dijete, možda se tragedija ne bi desila!

Psihoterapeut Zoran Milivojević navukao je na sebe gnjev javnosti nakon što je, analizirajući eskalaciju porodičnog nasilja širom Srbije, direktno označio nesrećnu Maja Đorđević (38), koju je u srijedu posle podne muž izbo nožem ispred Centra za socijalni rad u Rakovici, dok je njihovog sina Mihaila (4) udavio, kao krivca za tragediju.

Skandalozna Milivojevića kolumna pod nazivom ``Medejina osveta`` direktno upućuje na to da su glavni uzroci čedomorstva mržnja i osveta jednog roditelja drugom, dok je sporni dio upravo onaj u kojem psihoterapeut ukazuje da do dvostrukog ubistva ne bi došlo da ``Maja nije ignorisala sudske odluke``.

 

``Svaka savremena tragična priča, uključujući onu u kojoj je otac bacio pred majku zadavljeno dijete, nakon čega ju je usmrtio nožem, ima svoju historiju i svoj kontekst. Da majka nije ignorisala više odluka suda i sprečavala oca da viđa dijete, možda se ova tragedija ne bi desila``, naveo je Milivojević u tekstu za Politiku, što je izazvalo veliki broj reakcija ogorčenih čitalaca.

 

``Najlakše je za greške optužiti onog ko više ne može i ne mora da se brani! Sramota``, ``Zbog ovakvog mišljenja nam je ovako kako jeste. Žena je uvijek kriva: suviše kratka suknja, suviše drsko ponašanje, suvise slobodoumna, suviše razmišlja, suviše se suprotstavlja, suviše, suviše``, samo su neki od komentara, dok se osuda veoma brzo proširila i društvenim mrežama.

 

Podsjetimo, život u strahu bio je Majina svakodnevica, a posljednji put je protiv monstruma Marka Nikolića (43) koji ju je ubio podnijela prijavu za ugrožavanje sigurnosti Drugom osnovnom tužilaštvu, i to 8. marta ove godine, upozoravajući da se protiv njega već vodi postupak zbog nasilja u porodici. Nesrećna žena pokušavala je na sve načine da ukaže na strah koji joj je pojava Nikolića ulivala u kosti, navodeći situacije kroz koje su prolazili svi koji su je znali.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.