x

Dijete mi je udarilo 220 volti

Slomljeni smo, imamo troje djece, bojim se kako će podnijeti: Majka stradalog dječaka u Novom Sadu van sebe!

Dvanaestogodišnji dječak poginuo je sinoć u novosadskom naselju Klisa nakon strahovite oluje koja je pogodila vojvođansku prijestonicu. Njegova neutješna i uplakana majka Valentina u ispovijesti kaže da stalno gleda u vrata u nadi da će se njen sin pojaviti.

- Slomljeni smo. Ne možemo da vjerujemo da našeg sina više nema. Ne možemo da se pomirimo s tim. Imamo još troje djece i brinem kako će oni sve to podnijeti. Još smo svi u šoku, još je sve sveže ali se plašim šta će biti kasnije. Nema više našeg sna i sada ne znam šta ćemo - priča uplakana majka nesrećnog dječaka.

Objašnjava da je dječak oko 18 sati, otišao kod drugara da se igra i da je tamo ostao tokom oluje.


- Kada se oluja završila krenuo je kući a usput do naše kuće živi moja rođena sestra, njegova tetka. Vjerovatno je htio da vidi kako su prošli u oluji, a i da mi se javi da je dobro pošto on nema telefon. Kako su nam ispričali poslije, on je prišao zgradi preko male travnate površine i pokucao na tetkin prozor koji je u prizemlju zgrade i odjednom se čuo vrisak - uzrujano priča Valentina.

Kaže da su vrisak čule komšije i njena sestra te da su odmah izletjeli napolje i vidjeli njeno dijete kako se trese.

- Nisu znali šta da rade jer su vidjeli da ga trese struja. Nisu znali da li je grom ili je dotakao neku žicu. Sve se dešavalo u par sekundi jer je jedan od komšija bio dovoljno priseban da otrči po lopatu sa kojom ga je odgurnuo da i njega ili nekog drugog ne bi udarila struja ako dotakne moje dijete. Shvatili su da nema pulsa i da ne diše i odmah počeli sa reanimacijom sve dok nije došla hitna pomoć koja je nastavila da ga oživljava ali na našu nesreću nisu u tome uspeli. Svi smo zanijemili i na prvu loptu kada su nam javili nismo mogli da povjerujemo da je to naše dijete - priča uzrujana majka.


Kako kažu užasnuti očevici, dječak je odjednom počeo da se trese, što su vidjele komšije i odmah pritrčale da mu pomognu.

- Nismo imali struje i vidio sam samo da je nešto sijevnulo a oluja je prošla. Izašao sam na ulicu i prekoputa video dječaka kako se trese. Pritrčao sam mu i shvatio da se vjerovatno trese zbog struje odnosno da ga je ili udarila struja ili grom. Nisam znao kako da mu priđem a već su dotrčale druge komšije i jedan od njih ga je samo gurnuo i on je prestao da se trese. Odmah smo mu opipali puls i shvatili da ne diše. Pokušali smo da ga oživimo i nismo prestajali sa reanimacijom sve dok nije stigla hitna pomoć čiji ljekari su minimum pola sata ako ne i duže nastavili da ga reanimiraju i pokušavali da ga ožive. Nisu odustajali. Stvarno su se borili za to dijete ali nažalost, nije mu bilo spasa - priča snuždeni komšija.


Kako su objasnili porodici nesrećnog dječaka, on se prilazeći tetkinom prozoru rukom naslonio na strujno sanduče na zgradi koje je bilo pod naponom a, kako kažu, ne bi smjelo da bude.

- Vjerovatno je to zbog iskrivljene bandere koja se nalazi prekoputa kuće a koju je oštetila oluja. Stvarno ne znam, tako su nam rekli. A rekli su nam i da to ne bi smjelo da se desi bez obzira na oštećenu banderu te da je moguće da u zgradi nisu bile dobre strujne instalacije koje su morale ostati bez struje a ne pod naponom. Dijete mi je udarila struja od 220 volti. To još nije zvanično potvrđeno i čekamo da nam se javi neko od nadležnih i da dobijemo pravu i tačnu informaciju. Šta god da se desilo, nema više našeg J. i ne znam šta ćemo – priča plačući neutješna majka.

Podsjetimo, nesreća se dogodila sinoć oko 20.30 časova kada je i, kako je potvrđeno u Hitnoj pomoći, njima stigao poziv. Ljekarska ekipa Hitne pomoći stigla je do mjesta nesreće za svega par minuta i uprkos upornoj reanimaciji i pokušajima oživljavanja, dječak je preminuo u 21.45 časova a policija je do ponoći vršila uviđaj.

- Primili smo poziv u ulici Vuka Mandušića, riječ je o udaru struje kod dječaka starog 11 godina. Ekipe su reagovale po prvom prioritetu, sprovedene su mjere kardiopulmonalne reanimacije, ali dječak je podlegao povredama i preminuo - rekao je dr Krulj.


Izvor: Kurir 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.