x

Smart je opet porastao, debitovao #3

Mercedes i Renault prekinuli su veze koje su ranije rezultirale zajedničkim razvojem Twinga i Smarta. Njemačka kompanija tražeći bolje finansijske rezultate okrenula se kineskom tržištu, odnosno tamošnjem gigantu, kompaniji Geely.

Nakon prvog zajedničkog modela, malog SUV-a Smart #1, stigao je i drugi, sa oznakom #3. U pitanju je električni kupe-krosover, koji je svjetsku premijeru imao na aktuelnom Salonu automobila u Šangaju.

Što se tiče spoljašnjosti, vidi se uticaj dizajna savremenih Mercedesovih SUV modela. To je posebno uočljivo kada se posmatra zadnji dio novog Smarta.

Tehnološki, razvoj modela potpisuje kineski Geely, a osnovu čini Sustainable Experience Architecture mehanička platforma, koju već koriste brendovi Zeekr i Volvo.

Za sada nema informacija o baterijama i pogonskim jedinicama, ali uvidom u ono što je dostupno u paketu sa ovom platformom, odnosno kod ranije predstavljenog malim Smarta #1, možemo nagađati.

U novi Smartov SUV mogla bi biti ugrađena baterija kapaciteta 62 kWh, a sigurno će biti opcija sa jednim ili dva motora, do maksimalnih 428 KS.

Unutrašnjost je takođe zasnovana na dizajnu koji je prvi put viđen na Smartu #1, sa već tradicionalnim velikim ekranom za informacije i zabavu.

Smart #3 će imati svoj evropski debi u septembru, a brend će započeti svoju novu eru na Starom kontinentu modelom #1, koji će biti dostupan od ljeta. Do tada ćemo znati više tehničkih detalja, prenosi b92.



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.