x

Smijali su mu se na predstavljanju, a sad je najprodavaniji kabriolet

Nekonvencionalne ideje u automobilskoj industriji mogu da budu vrlo rizične. Najčešće znače neuspjeh, ali postoje izuzeci koje potvrđuju da se ponekad postigne više nego što je bilo ko očekivao.

Ovaj kabriolet je odličan primjer. Kada je predstavljen 2019. godine, većina ljudi ga je gledala sa sažaljenjem. Zašto? Jer teoretski ovakva ideja nije imala ekonomskog smisla.

U međuvremenu je 2023. godina i pokazalo se da je u kategoriji coupe/cabriolet ovaj model bio najprodavaniji u Evropi.

Da, glavni lik ove priče je Volkswagen T-Roc Cabrio. Klasični crossover je ostao bez zadnjih vrata i krova. Umjesto krova, koristi se platneni koji se može saviti i rasklopiti potpuno električno.

Jednim pritiskom na dugme možete transformisati crossover u kabriolet s malo povećanim rastojanjem od tla. Kako pokazuju prodajni rezultati, ovaj koncept na evropskom tržištu je doživio vrlo topao prijem.

Prema podacima Dataforcea, ovaj kabriolet je u sedam mjeseci ove godine došao do 8.732 kupaca. To predstavlja rast od 9,6 posto u odnosu na isti period prošle godine, piše portal Automobili.ba.

Kao što vidite, neki modeli mogu da pobude veliko zanimanje, iako u teoriji njihova ciljana gupa kupaca nije velika. Ponekad je teško predvidjeti entuzijazam o određenom automobilu, a T-Roc Cabrio je najbolji primjer.

Nemački kabriolet se proizvod u Portugalu, dok se zatvorene verzije istog automobila proizvode u Njemačkoj. S obzirom na tip karoserije, T-Roc danas nema konkurencije.

(Telegraf.rs)



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.