x

Zastrašujući prizor

Snimljen trenutak rušenja mosta na Zapadnoj Moravi: Nove padavine i bujice prave haos! (Video)

Most preko Zapadne Morave, koji spaja čačanska sela Mrčajevce i Slatinu, rano jutros potpuno je uništen pred naletom nove bujice i obilnih padavina koje su pogodile cijeli Čačak. On je inače bio zatvoren za saobraćaj od novembra 2022. jer je bio nebezbijedan zbog pucanja stubova.

Mještani su, uprkos zabrani, koristili ovaj most jer su im njive bile i sa mrčajevačke strane.

Kako pričaju mještani, taj most im je bio najbliža veza ne samo sa gradom, već su preko njega prelazili i do svojih parcela.

- Sada ne znam ni kako ćemo ni šta ćemo. Do skoro je bio zatvoren za saobraćaj jer je bio nebezbijedan za prelazak, zbog dotrajalosti nosećih stubova, a sada je potpuno uništen - kazao je jedan od mještana u Mrčajevacima.


Vlada republike Srbije je u decembru prošle godine opredijelila sredstva za sanaciju ovog mosta, ali nikada nije započela sanacija.

- Taj most nam je bio najbliža veza ne samo sa gradom, već smo preko njega prelazili i do svojih parcela, sada ne znam ni kako ćemo ni šta ćemo. Do skoro je bio zatvoren za saobraćaj jer je bio nebezbijedan za prelazak, zbog dotrajalosti nosećih stubova, a sada je potpuno uništen - kazao je za agenciju RINA, Marko iz Mrčajevaca.

U čačanskoj opštini bujice se smiruju, ali i dalje prave velike probleme. Pripadnici Civilne zaštite tokom čitave noći radili su na ispumpavanju vode na kanalu za navodnjavanje kako se ne bi izlio i poplavio naselje Kej.


Zbog velike količine padavina došlo je do izlivanja rijeke Musine, pa putevi Rekovac – Trstenik i Mrčajevci – Kraljevo kod mjesta Adrani od jučer nisu prohodni.

Poplave u Srbiji nanijele su znatnu štetu infrastrukturi, a stanovnici više mjesta morali su da budu evakuisani iz svojih domova. Proglašena je 51 vanredna situacija.

Sinoć oko 20 časova zbog poplava je izvršena evakuacija 60 lica u naselju Mala Guba u Prokuplju, a jutros je evakuisano ukupno 142 lica na teritoriji Bora, Mladenovca, Kruševca, Jagodine, Aranđelovca, Prokuplja, Kragujevca, Majdanpeka i Lazarevca, saopštili su iz MUP-a.


Izvor: Blic

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.