x

Socijalna distanca ostaje do kraja godine?!

U Velikoj Britaniji jučer je zabilježeno najmanje 4.451 novi slučaj zaraze koronavirusom i 759 smrtna slučaja, započeta su testiranja vakcine na ljudima no pretpostavlja se da ona neće biti dostupna do kraja ove godine.

Najmanje 18.000 osoba je izgubilo život usljed zaraze koronavirusom u ovoj državi, a zaraženo je više od 134.000 osoba, podaci su Univerziteta Johns Hopkins.

Testirano je ukupno 411.192 osoba od čega je jedna trećina pozitivnih, a ova država je među pet najpogođenijih u Evropi.

Socijalna distanca će u Velikoj Britaniji biti potrebna barem do kraja ove godine kako bi spriječili ponovno izbijanje koronavirusa rekao je to glavni medicinski službenik u vladi Chris Whitty.


On objašnjava da su dostigli vrhunac trenutne epidemije, ali da je neizvjesno do kraja godine:

"Uz to je i nevjerovatno mala šansa da vakcina i tretmani za borbu protiv koronavirusa budu dostupni za upotrebu ove godine zbog čega će socijalno distanciranje morati da bude prevencija širenja virusa."

Njegova stroga procjena ugušila je Britancima nadu da će restrikcije u velikoj mjeri biti ukinute za nešto više od dvije sedmice.




(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.