Samo 2 koraka
Sočne zapečene gljive sa sirom
Ovo jednostavno jelo gotovo je za čas, a sir i gljive su doista dobitna kombinacija. Zato izaberite gljivu koja vam se najviše sviđa (što veći klobuk to bolje) i spojite je sa sirom.
Sastojci:
4 velike gljive
100 g gorgonzole (ili sira prema želji)
25 g oraha, prženih i nasjeckanih
4 grančice majčine dušice (peršun – prema želji)
maslac, narezan na komadiće
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stepeni odvojite klobuke od stapki i posložite gljive na lim za pečenje. Ravnomjerno pospite sa sirom, orasima, majčinom dušicom i maslacem. Ovaj korak možete napraviti čak i dan unaprijed.
Pecite u pećnici desetak minuta sve dok gljive ne omekšaju i sir se otopi.
(Avaz)
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.