x

Šokantni prizori iz Zavoda Pazarić: Djeca vezana za radijatore, namještaj... (VIDEO+FOTO)

Uznemirujući materijali i dokazi o stanju u kojem se nalaze djeca štićenici Zavoda u Pazariću, glasi naziv press konferencije koju je zakazala Naša stranka. Kako se navodi u pozivu na press konferenciji govorila je Sabina Ćudić, poslanica Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH. Zastupnica Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Sabina Ćudić kazala je da je ova press konferencija rezultat očaja. Ovom prilikom prikazala je snimke i fotografije iz Zavoda u Pazariću.


"Podsjećam vas na stav Vlade FBiH prema kojem potrebe štićenika u Pazariću nisu ugrožene. Djeca bivaju vezana, mnoga od te djece budu vezana po 24 sati. Mnoga djeca imaju zdravstvene poteškoće. Određen broj djece prima lijekove koji su zabranjeni za djecu mlađu od 12 godina. Djeci vežu noge za namještaj, jer preko noći sa njima ostane jedna osoba, koja često nije stručna. Vlada FBiH krije i štiti ljude iz Nadzornog i Upravnog odbora", naglasila je Ćudić.

Dodala je da neće stati sa ovom pričom.

"Zahtjevam da zlostavljanje djece prestane danas. Izraditi kodeks postupanja sa štićenicima. Imenovanje ljekarskog tima koji će ustanoviti nove dijagnoze, te uvesti nenajavljene kontrole. Zahtjevam smjenu Nadzornog i Upravnog odbora Zavoda u Pazariću", zaključila je Ćudić.

Prikazane fotografije i video su sve prisutne izuzetno uznemirili.

.

.

.

.


(Oslobodjenje)


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.