x

Ispravka: Šabana Šaulića nisu ubili njemački ljekari!

NAPOMENA: 
Portal Ekskluziva.ba je preuzeo vijest sa portala Republika.rs pod naslovom: "Šokantno otkriće: Njemački ljekari ubili Šabana!" Međutim, Raskrinkavanje.rs je analizom utvrdio kako nema dokaza i da je riječ o lažnoj vijesti, a samim time je članak na Ekskluzivi označen "prenošenje lažnih vijesti". Kako Raskrinkavanje.ba navodi u analizi koju je obavio Raskrinkavanja.rs - list Vestfalen blat u svojim tekstovima o smrti ovog pjevača ne spominje sumnju policije da je u pitanju namjerno ubistvo, a iz njemačke policije za Raskrikavanje demantuju da takva sumnja postoji. 

Naime,  list Vestfalen blat u svojim tekstovima o smrti ovog pjevača ne spominje sumnju policije da je u pitanju namjerno ubistvo, kako su pisali domaći mediji, a što je prenio i naš portal, a iz njemačke policije za Raskrikavanje demantuju da takva sumnja postoji.

Njemački list Vestfalen blat u nekoliko tekstova o saobraćajnoj nesreći u kojoj je povrijeđen Šaban Šaulić nije prenio ništa slično ni tvrdio da postoji sumnja da je u pitanju ubistvo, prenosi Raskrinkavanje.ba analizu portala Raskrikavanje.rs.





Na pitanja Raskrikavanja njemačkoj policiji da li istražuju mogućnost da je neko namjerno ubio Šabana Šaulića, kao i da li postoji sumnja za to, odgovoraju da “policija istražuje ovu saobraćajnu nesreću poslije koje je pjevač umro i da nema sumnje da ga je neko namjerno ubio”.

U saopštenju njemačke policije koje opisuje ovu tešku saobraćajnu nesreću, navodi se da je vozač koji je izazvao nesreću bio u alkoholisanom stanju kao i da je zadobio lakše povrede, dok su tri osobe u drugom automobilu tada teško povrijeđene. Vozač i Šaulić koji je bio suvozač podlegli su ozbiljnim povredama.


Šaban Šaulić je preminuo u bolnici, što je srpskim tabloidima dalo povoda da posumnjaju da su možda njemački doktori odgovorni za njegovu smrt.

Tako Srpski telegraf na naslovnici tvrdi da ima šokantno otkriće i da su ljekari ubili Šabana, kao i da je njemačko tužilaštvo hitno naložilo obdukciju kako bi se utvrdio pravi uzrok smrti.

Neutemeljene tvrdnje o tome da je Šaulić preminuo nakon što su mu ljekari na licu mjesta dali nešto da popije iznio je anonimni sagovornik Srpskog telegrafa iz Njemačke, ali i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.


Dačić je u emisiji “Ćirilica” na Hepi televiziji izjavio da je Šaulić poslije nesreće bio loše, ali svjestan, a da se nakon sredstva za uspavljivanje koje je dobio od ljekara, više nije probudio.

Iako je kardiolog i bivši direktor Kliničkog centra Srbije Miljko Ristić za Srpski telegaf rekao da sedativ koji je Šaulić dobio nije mogao ni da pomogne ni da odmogne, to ovaj tabloid nije spriječilo da sa sigurnošću optuži njemačke ljekare za ubistvo", zaključilo je "Raskrikavanje.rs".

.


Izvor: Raskrinkavanje.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.