x

Plemići slavili u zaostalom meču 5. kola

Šou Nemanje Bilbije u pobjedi Zrinjskog protiv Zvijezde

Fudbaleri Zrinjskog su pred svojim navijačima pobijedili Zvijezdu 09 sa 5:2 u okviru zaostale utakmice petog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Zrinjski je u Mostaru opravdao ulogu favorita i bez većih problema uspio je da dođe do tri boda protiv novog bh. premijerligaša. Aktuelni prvak naše zemlje do prednosti je stigao već u šestoj minuti utakmice kada je Čirjak sjajno asistirao, a mrežu gostiju zatresao je Nemanja Bilbija.


U 15. minuti Plemići su mogli udvostručiti prednost, no lopta je nakon pokušaja Jovića otišla preko gola. Incijativa domaće ekipe isplatila se u 31. minuti kada su došli do drugog gola. Igrači Zrinjskog odigrali su sjajnu akciju u kaznenom prostoru gostiju, a na kraju u listu strijelaca upisao se Bekrić za 2:0.

Do kraja prvog poluvremena Zrinjski je mogao i do trećeg gola, ali je ovaj put stativa spasila Zvijezdu nakon pokušaja Bilbije. Samo deset minuta u nastavku trebalo je domaćoj ekipi da dođe do novog gola. Čirjak je ponovo asistirao za Bilbiju koji neometano posprema loptu u mrežu gostiju za vodstvo od 3:0.


Međutim, samo pet minuta kasnije Zvijezda 09 je uspjela smanjiti na 3:1 eurogolom koji je postigao Govedarica iskosa s desne strane. Treba pohvaliti i navijače Zrinjskog koji su aplauzom nagradili igrača protivničkog kluba za majstorski pogodak.

Ipak, to je bilo sve od gostiju za večeras jer je Zrinjski ubrzo došao i do četvrtog gola kada je hat-trick upotpunio Bilbija za 4:1. Bilbija je nanizao čak pet igrača protivničke ekipe, a zatim je pogodio mrežu Zvijezde po treći put na utakmici.


No, za napadača Zrinjskog to nije bilo dovoljno jer je samo nekoliko minuta kasnije postigao i svoj četvrti gol na utakmici za konačnih 5:1. Kakva noć za Nemanju Bilbiju. Konačnih 5:2 u samom finišu utakmice postavio je Tojčić.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.