x

US OPEN

Spektakl Đokovića i Đerea: Novak od 0:2 do lude pobjede i osmine finala

Spektakl je za Noleta u prva dva seta bio više drama, ali je na kraju uspio da napravi veliki preokret i prođe u narednu rundu

Srbijanski teniseri Novak Đoković i Laslo Đere napravili su spektakl u 3. kolu US Opena. Spektakl je za Noleta u prva dva seta bio više drama, ali je na kraju uspio da napravi veliki preokret i prođe u narednu rundu - 3:2 (4:6, 4:6, 6:1, 6:1, 6:3).

Imao je Đere dva seta viška, uzeo je po jedan brejk u oba seta i maksimalno je koristio situaciju o kojoj se Đoković nalazio, a to je totalno odsustvo sa terena. Na kraju, na njemu su proveli više od tri i po sata.

Đoković tokom meča tvrdio da je sve u redu

Sama činjenica da je Nole prvu set loptu imao tek poslije dva sata i 10 minuta, kada je spasio tri brejk šanse rivala i uzeo treći set, jasno govori o tome koliko je drugi reket svijeta morao da prolije znoja kako bi izbacio sunarodnika.

Dobacivao je Đoković svom boksu da je sve u redu, i to nekoliko puta, čak i kada je ubjedljivo gubio. Poslije dva seta otišao je u toalet i kada se vratio - bio je kao nov čovjek. Brzo je poveo sa 5:0, uzeo taj treći set, te stao na pobjednički kolosjek i nije ispadao do kraja.

Mada, daleko od toga da je drama izostala. Pogotovo na startu četvrtog seta, kao i u petom kada je Đere imao brejk na Novakov servis za pobjedu. Spasio je Laslo čak i meč loptu kasnije, drugu nije mogao.

Drugi međusobni susret

Bio je ovo njihov drugi međusobni susret, a i u onom prvom, na turniru u Beogradu prošle godine, igrali su nevjerovatan meč koji je završen rezultatom 2:1 u korist Noleta. Naredni Đokovićev rival na US Openu je Hrvat Borna Gojo, 105. igrač svijeta.

Novak je otvorio meč i dozvolio je rivalu brejk na samom startu. Brejk koji je Laslu bio dovoljan na kraju, iako je već kod prva dva gema na svoj servis spašavao dvije brejk lopte.

I on sam je u dva navrata još jednom mogao da oduzme servis rivalu, ali je na kraju iskoristio svoju prvu set loptu poslije 55 minuta igre.

Preživio je Nole brejk šansu Đerea u 3. gemu drugog seta. Međutim, u sedmom nije uspio i Laslo je poveo sa 4:3 pred svoj servis. Njega je i čekao, jer se na Novakov naredni nije pretjerano ni trudio, da bi sa nulom uzeo drugi set.

Novakov odlazak u toalet na pauzu donio je mnogo bolju igru u nastavku. Vrlo brzo je na semaforu stajalo 5:0 za drugog reketa svijeta, koji je zatim sa 6:1 dobio treći set i ostao u meču.

Tri gema igrana 27 minuta

Činilo se da će Đere psihički polako početi da pada. Ali ne, on je izgledao sve jači. Iako je četvrti set otvorio gubitkom servisa pri vođstvu od 40:0.

Vratio je brejk već u narednom gemu, da bi opet ostao bez servisa. Zanimljivo, ta prva tri gema igrana su čak 27 minuta, a Đere je zabilježio jedan nevjerovatan poen.

Prekinuo je Đoković seriju brejkova nekako, poveo je sa 3:1, te se nekim čudom spasio u narednom gemu i došao do još jednog brejka. Tačnije, Đere ga je častio izbacivanjem loptice u aut prilikom zicera. Na kraju, Nole je još jednim brejkom zatvorio četvrti set - 6:1.

Kada je Đoković na startu petog seta poveo sa 2:0, svima je bilo jasno da će uslijediti totalni preokret. Pogotovo što je Đere djelovao iscrpljeno. Na kraju, Nole je nekako preživio brejk loptu rivala na njegov servis za pobjedu i igrat će u osmini finala US Opena.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.