x

Meč za titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji

Spektakl je zakazan: Wilder protiv Furyja 1. decembra

Kontroverzni britanski bokser Tyson Fury se nakon dvoipogodišnje suspenzije vratio u ring, a u augustu je upisao i svoju drugu pobjedu nakon pauze i to jednoglasnom odlukom sudija protiv Fracesca Pianete.

Međutim, Furyja sada očekuje puno veći izazov. Naime, on je dobio priliku da se bori za WBC pojas svjetskog šampiona u teškoj kategoriji protiv njegovog trenutnog vlasnika Deontayja Wildera.


Ugovori su potpisani i danas je i zvanično potvrđeno da će Wilder upravo protiv Furyja braniti titulu prvaka svijeta, 1. decembra ove godine.

Sljedeće sedmice će biti objavljeno i mjesto održavanja borbe, koje će po svemu sudeći biti u SAD-u, a vjerovatno će se birati između Los Angelesa i Las Vegasa. Promotivna turneja počet će 1. oktobra u Londonu, te će se nastaviti u New Yorku i Los Angelesu.


"Dva najbolja teškaša jedan protiv drugog, borba najboljih koji će ljudima dati ono što žele", poručio je Wilder na društvenim mrežama i ubrzo dobio poruku od Furyja:

"Znam da jako udaraš, znam da si nepobijeđen, znam i da imaš dug jezik, znam da želiš pobijediti, ali ne želiš ovo kao ja... Ne možeš me pobijediti, ja imam više srca, nametnutuću svoju volju i ti ćeš odustati, obećavam ti. Ova brada ne ide nigdje, sve će primiti, a onda ću ja detonirati".


Inače, pojas WBC prvaka je u Wilderovom vlasništvu od januara 2015. godine. Ni Wilder ni Fury još u svojim profesionalnim karijerama nisu osjetili gorčinu poraza, Amerikanac je u 40 profesionalnih borbi 39 puta slavio nokautom, dok je Fury trenutno u nizu od 27 pobjeda.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.