x

tužno

Srpska princeza od znanja ostala bez posla zbog korone i u potrazi je za novim: Preživljavam od pomoći sa biroa!

Diplomirana pravnica i šampionka brojnih kvizova Milica Jokanović, koju gledamo kao tragača u kvizu "Potjera" na RTS, ostala je bez posla i trenutno živi od pomoći s biroa! Milici je krajem juna poslodavac saopštio da je postala tehnološki višak i da mora da smanji broj zaposlenih zbog krize izazvane koronom.

 Jedna od najpametnijih žena u Srbiji ostala je bez izvora prihoda, te joj je sada, kako kaže, egzistencija ozbiljno ugrožena.

- U kompaniji u kojoj sam radila samo su mi saopštili da firma ima problema i postala sam tehnološki višak. Radni odnos mi je prestao 30. juna i od tog dana sam nezaposlena. Preživljavam od minimalca koji dobijam sa biroa - kaže Jokanovićeva i dodaje: - Uporno tražim posao. Šaljem CV na više adresa u nadi da će me neko zaposliti. Voljela bih da nađem posao u struci.


Jedini angažman koji trenutno ima je posao tragača u kvizu "Potjera" i njen posao je da takmičarima oteža put da kući odnesu novac koji zarade. To joj ne polazi uvijek za rukom, ali taj posao nije stalan.

- Nemoguće je da se izdržavate od učešća u kvizovima. Oni su samo hobi i izvor neke dodatne zarade - objašnjava naša sagovornica.

Milica Jokanović, koju su u "Potjeri" prozvali "princeza znanja", godinama je najbolji takmičar u kvizovima, a sada i jedno od najpopularnijih televizijskih lica, zbog kojeg kvizovi u kojima nastupa imaju veliku gledanost.


Sama je naučila da čita kada je imala samo tri godine, i to prvo latinicu. Zbog rata i izbjeglištva promijenila je nekoliko osnovnih škola, a sve četiri godine srednje škole je završila u 13. beogradskoj gimnaziji na Banovom brdu. Njena demonstracija nevjerovatno velikog znanja počela je u kvizu "Sam protiv svih" kod Ivana Bauera, uslijedio je solidan nastup u "Visokom naponu", vrhunski rezultat u "Velikom izazovu" (oba posljednje navedena kviza kod Dejana Pantelića), pa osvojeni ciklusi "Slagalice" i "Naslovne strane" i takmičarski nastup u prvoj sezoni "Potjere", koji je bio veličanstven i samim tim ju je preporučio za ulogu tragača u sedam narednih sezona istog kviza. A najuspješnija godina u karijeri u kvizovima bila joj je 2012, kada je osvojila čak tri kviza za tri mjeseca.

Iako ostavlja utisak hladne i stroge osobe, Milica je izuzetno duhovito i veselo stvorenje, koje voli da se smije i šali.

.

.

.

.

.


Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.