x

Stiže i slovenački hipersportski automobil, imaće 2.500 "konja"

O bivšem vozaču trka Aljoši Tušeku i njegovim automobilima od početka pandemije nije se mnogo pričalo, ali sudeći po posljednjim vijestima, on nije gubio vrijeme. Upravo je objavio da imaju novi model koji će biti dostupan u dvije konfiguracije.


To je model Aeon, za koji kažu da ne dolazi sa ciljem da bude ozbiljan rival "hipersportistima", već da dominira tom scenom. Upravo zato su predvidjeli dve konfiguracije, električnu i hibridnu, piše Index.

Električni automobil nosi oznaku Aeon E, a prema dostupnim informacijama razvija preko 2.500 KS!

Međutim, ono što ovde iznenađuje je masa vozila manja od 1.600 kg, zbog čega automobil ima odličnu specifičnu snagu od 1,7 KS/kg. Poređenja radi, slabija Rimčeva Nevera je teška preko dvije tone.

Međutim, za bilo koji komentar trebalo bi sačekati i druge tehničke podatke.

Druga opcija je Aeon H sa hibridnim pogonom, koji se sastoji od V8 benzinskog motora u kombinaciji sa električnim motorom.

U pitanju je plug-in hibrid, a sinergijski efekat je preko 1.950 KS. Ako svemu dodamo i manju masu od 1.480 kg, specifična snaga je 1,3 KS/kg.

I dok čekamo ostale tehničke karakteristike, kao i detalje najavljene "revolucionarne aerodinamike", prenosimo Tušekovu izjavu:

"Aeon najavljuje novu zoru u proizvodnji hiperautomobila, sa personalizacijom na prvom mjestu. Svako vozilo je individualno prilagođeno njegovom vlasniku kako bi se stvorila neuporediva veza".

Ostaje da sačekamo dalje vijesti i da vidimo šta će na kraju biti sa celim ovim ambicioznim projektom.



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.