x

Stoja: Emir Kusturica me ne podnosi jer sam popularnija od njega!

Već duži niz godina folk pjevačica Stojanka Novaković Stoja, jedna je od najpopularnijih na estradi, a samim tim i pjevačica koja puno radi. Na estradi je pravilo, kad imaš hitove, imaš i posla, a ona je jedna od tih, koja je imala tu sreću da mnoge od njenih pjesama zavoli narod, da postanu slušane, kod svih nacija i generacija. Oni koji iole poznaju folk muziku, na pomen naziva pjesama: „Čiki, čiki``, „Evropa``, „Do gole kože``, „Metak``, „Ni kriva ni dužna`` i mnogih drugih, znaće o kojoj pjevačici je riječ. 

Neke tvoje kolege kažu da si se sa pjesmom „Bijela ciganka`` vratila na staru slavu.

- Lijep je to čuti od njih jer je rijetkost čuti da vam neko od kolega prizna uspjeh. Meni je najbitnije da je pjesma osvojila publiku, da se svidjela narodu.

 Publiku si nedavno obradovala sa još jednom novom pjesmom „Ola,ola``!?

- Pjesmu sam promovosala nekoliko dana prije ovih tragičnih događaja koji su zadesili naš narod. Ponovo nastavljam sa promocijom ove pjesme, kako na živim nastupima, tako  i u raznim emisijama. 

 Koliko pažnje posvećuješ spotovima i koliko te oni koštaju?

- Iako nisam ljubitelj spotova, snimila sam ih dosta u karijeri. Smatram da dobra pjesma koja je osvojila narod, treba da ima magiju doživljaja u svakom slučaju ponaosob. Spotovi više trebaju mladim pjevačima, odnosno pjevačocama, nedovoljno afirmisanim kako bi nametnuli svoje ime i lik javnoj sceni.

 Svoje fanove uvjek obraduješ novim fotkama i često ih istakneš na svojojoj Facebook stranici.

- Vidim da to vole, pa se trudim da imam redovnu komunikaciju sa svojom publikom na taj način, koji je postao moderan na estradi.

 Bude tu i neumjesnih komentara? Ljutiš li se zbog toga?

- Bude ponekad i to me malo zbunjuje. Ako me ne voliš zašto dolaziš uopšte na moju stranicu i zašto si me lajkovao.

 Primjetno je da si dotjerala liniju. Kako ti je to pošlo za rukom?

- Kontrola u hrani na prvom redu, što je i najvažnije (smijeh). Zatim vježbanje, ali ako nema kontrole u hrani, vježbe ne vrijede. Moja poruka za ljepši spol bi bila, prvo korigujte kašiku, pa tek onda u teretanu.

 Priča se da si nakon Suzane Mančić, Nede Ukraden i još nekih i ti  ugradila balone u stražnjicu? 

- Nikada nisam komentarisala hirurške načine korekcije izgleda. Uvijek sam govorila i sada kažem da nemam ništa protiv toga.

 Jesi li zaboravila na tračeve, nerviraš li se zbog laži koje čuješ ili pročitaš o sebi?

- Jesam odavno. Ima možda i deset godina, od kada me prestalo to da muči i nervira. Svašta se pisalo i piše, ali bitno je sačuvati nerve. Najbolje je rekao Goran Bregović Brega: ``Neka pišu šta god hoće, samo neka stave lijepu sliku``.

 Jesi li sujevjerna i u kojoj mjeri?

- Jesam, ali ne previše. Imam neke rituale koje ispoštujem, kao i neke stvari koje izbjegavam da radim. Ali to je sve naslijeđeno od kuće još iz djetinjstva, što mu dođe kao narodni običaj, a ne sujevjerje.

 Kako su poplave koje su pogodile region djelovale na tebe?

- Jako teško. Osjećala sam se tužno, a bilo mi je i krivo što ne mogu direktno da pomognem. Kada je prošlo 24 sata od početnog šoka, počela sam da pomažem. Da to nisam uradila mislim da bih pukla.

 Je li neko od tvoje rodbine imao problema sa tim?

- Moji su svi u Vojvodini pa ih nije zahvatila ova nezgoda, ali su zimus imalo strahovitih problema sa mečavama.

Je li neukusno ovo što neke tvoje kolege u prvi plan ističu to koliko su i kome pomogli?

- Ne znam šta da kažem, i jeste i nije. To mu zaista dođe kao reklama i lični marketing, a s druge strane, možda taj primjer pokrene i druge da pomognu ljudima u nevolji. Protiv sam toga, da se u tim situacijama sa sobom vode novinari i kamermani kako bi to zabilježili.

 Reditelj Emir Kusturica te jednom prilikom prozvao kao loš primjer na estradi. Govoreći o nastupima za novogodišnje praznike, rekao je: „Ne treba dozvoliti da nam na gradskim trgovima narod zabavljaju pjevačice ala Stoja``. Tvoj komentar?

- Znam zašto je to rekao. U jednom gradu u BiH, imali smo koncerte na dva odvojena trga. Naravno da je kod mene bilo mnoogo, mnogo više publike, pa ga je vjerovatno to naljutilo. Međutim, tome nisam kriva, „kriv`` je narod što je došao na moj koncert, a nije otišao da gleda Kustu.

 Činjenica je da si jedna od pjevačica koje narod voli i koje najviše rade. Umoriš li se?

- Ponekad mi je potreban odmor i po nekoliko nedelja. Kukam, žalim se menadžerima i oni mi daju slobodne dane, a već nakon tri dana zovu i javljaju: ``Stojo, evo sad su hitno zvali, moraš, znaš, narod te traži``. I tako u krug godinama.

 Jesi li zadovoljna sa svojim novim menadzerom Rajkom Mijanovićem?

- Za sada da, ali menadžeri trebaju stalno da se trude i ne prokockaju povjerenje.

 Nisam robijala zbog ubistva!

 Postoji li trač koji si čula o sebi koji te najviše pogodio?

- Ne sjećam se, bilo ih je dosta. Najviše me pogodio trač da sam zbog ubistva bila na robiji, što je ortodoksna laž. Ili, da sam svog muža Igora, izbacila iu kuće.


Potreban mi je odmor

Kada planiraš odmor i gdje?

- Ove godine mi je posebno potreban odmor, za tijelo i dušu. Najvjerovatnije ću odmarati u Austriji.

 

Izvor: expressmag.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.