x

STRADAO LOVAC: NAJBOLJI PRIJATELJ IZ DJETINJSTVA GA SLUČAJNO UPUCAO DOK JE ČISTIO PUŠKU

Vladan Maričić (36) iz Ivanjice u Srbiji nastradao je juče kada je sa prijateljima čistio pušku nakon lova, a hitac koji ga je po svemu sudeću slučajno pogodio ispalio je njegov najbolji prijatelj.

Grupa lovaca je juče svratila da odmori i, kako kažu, prezalogaje u planinskoj kući koja inače služi za druženje i odmor lovaca. Ispituju se navodi da je lovačka puška slučajno opalila tokom čišćenja. Oštećeni je pogođen metkom iz lovačkog oružja koje se nalazilo u rukama njegovog prijatelja. Izjave prisutnih lovaca idu u pravcu da je puška opalila slučajno, tokom čišćenja – kaže izvor iz istrage Kurira.

On dodaje da se ovakvi slučajevi često događaju kada se zanemari činjenica da je neispaljen metak ostao u cijevi. Lovci su najčešće sami dok oružje čiste, pa neispaljeni metak obično završi u zemlji.

U ivanjičkom Lovačkom društvu “Čemernica” kažu da je policija uzela izjave povodom ovog događaja.

Na društvenoj mreži nastradali lovac često je objavljivao slike sa svojim prijateljima iz udruženja, a on je bio član lovačkog udruženja iz Ivanjice posljednjih pet godina.

Za pokojnog Vladana svi imaju samo riječi hvale.

Bio je divan čovjek, svi smo skrhani. Taj momak koji ga je, kako kažu slučajno upucao, bio mu je drug iz djetinjstva sa kojim je bio nerazdvojan. Ne možemo da vjerujemo da se ovakva tragedija uopšte dogodila, naročito njima. Obojica su zaista znala da rukuju oružjem, iskusni su lovci – rekao je jedan poznanik.

(Kurir)



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.