x

Sud vratio Severininog sina ocu, oglasila se pjevačica: “Dijete se izjasnilo da želi biti sa mnom”

Nacional piše da je došlo do preokreta u borbi za skrbništvo između Severine i Milana Popovića. Severina i Milan neće više dijeliti skrbništvo, kako je odlučeno 2021. na Županijskom sudu u Splitu, već se skrbništvo ponovno vraća ocu, a ta odluka Vrhovnog suda stupa na snagu odmah, neovisno o eventualnoj Severininoj žalbi.


Nacional piše da je razlog to što je “Županijski sud u Splitu povrijedio Zakon o parničnom postupku”. Kako piše Nacional, Severinina advokatica nema saznanja o navedenoj odluci Vrhovnog suda pa kaže da je ne može komentirati, stoji u saopćenju koje je dostavljeno medijima.


Jedino što može sa sigurnošću reći je da “nije tačno da bi Vrhovni sud mogao promijeniti odluku Županijskog suda u Splitu, jer to i nije bilo predmet razmatranja i odlučivanja pred Vrhovnim sudom, već je Vrhovni sud razmatrao jedno procesno pitanje o kome je mogao eventualno zauzeti stav drugačiji od Županijskog suda u Splitu i tražiti da to pitanje Županijski sud ponovno razmotri”.

Ako je tačno to što piše da je vraćeno radi saslušanja vještaka, radi se o presudi Vrhovnoga suda koja je u suprotnosti s pravnim stavom Ustavnoga suda iznesenog u sudskoj odluci Ustavnoga suda U-III/1568/2014. Time Vrhovni sud nije doprinio ujednačavanju sudske prakse, već upravo suprotno. Postupio protivno ustavno-sudskoj praksi”, dodaje.


Oglasila se i Severina.


“Evo sad su i Vrhovni suci dali svoj obol. Digli su ruku u ime mog djeteta koje nikad nisu vidjeli, s kojim nikad nisu razgovarali, koje ima svoj život, svoje misli i koji deset godina trpi torturu sustava, i ja skupa s njim. Ne da mi se sada tražiti nepravilnosti u odlukama Vrhovnoga suda, ne da mi se više tražiti ikakve nepravilnosti, a pogotovo ove koje su donijeli protivno pravnoj praksi Ustavnog suda, kako kaže moja odvjetnica.


Ali da mi se boriti do zadnje kapi krvi za svoje dijete, bez kojeg sam bila 20 mjeseci, nećete se igrat s mojim djetetom. S kojim pravom? Moje dijete nije vreća krompira s kojim ćete trgovati.


Pojednostavljeno, ovo može značiti da ću ponovno svoje dijete, koje sam rodila, odgajam, školujem, koje je živjelo sa mnom od rođenja, viđati utorkom i četvrtkom od 16 do 20 sati i svaki drugi vikend subotu i nedjelju. Nećete me više zafrkavati i protivno želji djeteta. Ono živi i ide u školu u Zagrebu, za razliku od njegovog oca. Sramota me ove države da se ovakve stvari rade djetetu, da ja ne smijem govoriti da ne bih nekoga uvridila.


Prošla sam svu golgotu hrvatskog pravosuđa pa ću i ovu Vrhovnoga suda, ali prošla sam ju sa svojim djetetom. Ja sam tu nebitna. Kao što se suci štrajkom bore za svoje plaće, tako ću se i ja i dalje boriti za svoje dijete koje se izjasnilo da želi živjeti sa mnom što očito nikoga nije briga, a naročito neke koji su korumpirani”, poručila je.

Podsjećamo, 2021. godine Županijski sud u Splitu donio je odluku o zajedničkom skrbništvu.


“Odluka je da će imati zajedničko skrbništvo nad djetetom, odnosno da će dijete pola vremena provoditi s majkom, a pola s ocem. Vidjet ćemo hoće li se roditelji uspjeti dogovoriti ili će sud precizirati detalje”, rekao je tada Severinin advokat Matić i dodao da na tu odluku nema žalbe.


“Ali naknadno ćemo se boriti da Severina dobije puno skrbništvo nad djetetom. Čim je odluka da roditelji jednako vrijeme provode s djetetom, smatra se da je dijete vraćeno majci. Mislimo da smo sada dobili ono što je bilo moguće i to je jako dobra vijest”, rekao je tada još advokat Matić.


Podsjećamo, krajem 2019. godine sutkinja Tea Golub donijela je privremenu mjeru i odlučila da sin Severine Kojić i srpskog poduzetnika Milana Popovića nadalje živi s ocem, koji se, prema tome, samostalno brine o zdravlju i obrazovanju djeteta.


Severina je na dan presude u studenom 2019. sina morala odmah predati ocu.


Sudska odluka donesena je mjesec dana nakon što je pjevačica na konferenciji za medije optužila školu koju pohađa njen sin Aleksandar za zlostavljanje djeteta. Kako je tvrdila pjevačica, učiteljice su dječaka zaključale u školu dva sata te mu nisu dozvolile da ode kući sa Severininim suprugom Igorom Kojićem. Nakon toga prestala je sina slati u školu, a on je bio s njom u Splitu i Beogradu, gdje je imala koncerte.

N1

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.