x

Hokej

Šveđani upisali i treću pobjedu, Njemačka bolja od Norveške nakon penala

Četiri meča trećeg kola grupne faze odigrana su na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu za hokejaše.

U derbiju Grupe C, Švedska je bila bolja od Finske i slavila sa 3:1 za treću pobjedu na ZOI u grupnoj fazi takmičenja.

Šveđanima je za prvi gol bilo potrebno gotovo 15 minuta, a tada je precizan bio Lander. Minut i po igre u drugoj dionici je trebao Kemppainenu da izjednači na 1:1, ali Finska dalje od toga nije mogla. Zackrisson je u devetoj minuti treće trećine donio novo vodstvo Švedskoj, a pobjedu svoje reprezentacije potvrdio je u samom finišu, pet sekundi prije kraja meča, u situaciji sa igračem više golom na prazan gol Moller.

Također u Grupi C, Njemačka je bila bolja od Norveške nakon penala i slavila sa 2:1. Nije bilo golova u prvoj trećini, a Njemačka je povela u 13. minuti druge dionice u situaciji sa igračem više golom Hagera. Norveška dolazi do izjednačenja nakon nešto više od pet minuta igre u trećoj trećini, strijelac je bio Reichenberg. Nije bilo golova u produžetku, a u penal seriji Nijemci su mrežu rivala zatresli tri puta, dok Norvežani nisu nijednom realizovali penal.

Češka je u Grupi A savladala Švicarsku i došla do treće pobjede rezultatom 4:1. Drugu pobjedu u istoj grupi zabilježila je Kanada koja je sa 4:0 nadigrala Južnu Koreju.


(Sport.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.