x

Nasmijao sve svojom objavom

Teletović se obratio Bosniću kao košarkaš, pa kao predsjednik KS BiH

Bh. košarkaši Mirza Teletović prije nekoliko dana oduševio je svoje fanove objavom da se vraća iz penzije.

Teletović je svoju igračku karijeru završio prije tri godine kada je napustio Milwaukee Buckse i odlučio je da se s porodicom vrati u Bosnu i Hercegovinu.

Ubrzo nakon toga Teletović je izabran za predsjednika Košarkaškog saveza naše zemlje i tu funkciju još uvijek obavlja, ali je jasno koliko mu fali aktivno igranje košarke.

Naime, ovaj 35-godišnji košarkaš odlučio je da se vrati iz penzije i potpisao je ugovor sa Turbinom iz Jablanice u kojoj je počeo svoju karijeru.


“18 godina sam proveo igrajući van Bosne i Hercegovine, ali ne zaboravljam da sam prve košarkaške korake napravio u Turbini. Moja želja je bila da taj krug završim ponovno u Turbini, jer to je moj klub i tu su ljudi koje volim i cijenim, moj sin trenira tu kao i prijatelji i Turbinu pomažem koliko mogu, zaista", rekao je Teletović, a zatim dodao:

"Imam personalnu satisfakciju da igram za Turbinu i da pomognem koliko god mogu. Idemo korak po korak, za sada je izvjesno da ću igrati ovu sezonu, a za narednu ćemo vidjeti. Ja ću tu biti kada trebalo pomoći, a glavni teret utakmica će iznositi mlađi igrači. Više sam tu u mentorskoj ulozi i da savjetujem."


Teletović se oglasio i na zvaničnoj Facebook stranici i svojoj objavom nasmijao je sve. On se obratio selektoru naše košarkaške reprezentacije Vedranu Bosniću prvo kao košarkaš Turbine, a zatim kao predsjednik KS BiH.

"Samo bih volio da poručim selektoru Vedranu Bosniću da očekujem njegov poziv", napisao je Teletović, a zatim dodao iz perspektive predsjednika KS BiH: "Samo opušteno selektore, nemojte da iko vrši pritisak na vas kada budete pravili spisak".


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.