x

Liga za prvaka, 3. kolo

Teški porazi Bosne i Sparsa, Igokea slavila protiv Kaknja

Večeras su odigrani susreti trećeg kola Lige za prvaka BiH, a Bosna i Spars poraženi su od Zrinjskog i Širokog.

Bosna je u Skenderiji nedavno srušila Igokeu, ali je na Pecari bila nemoćna protiv Širokog, koji je slavio rezultatom 95:68.


Prvi period igre odnos snaga na parketu bio je ravnopravan, mada je Široki imao 22:17 na kraju prvih 10 minuta, ali je Bosna očajno odigrala drugi period (22:9), pa je praktično tu već Široki upisao pobjedu.


Iako su se gosti iz Sarajeva pokušavali vratiti u drugom dijelu, Široki je ipak upisao uvjerljivu pobjedu, prvu u Ligi za prvaka poslije dva uvodna poraza, dok je Bosna na omjeru 1-2.


Taljon Jamarvious Cromer je sa 28 poena i 10 skokova predvodio Široki do pobjede, dok je Martin Junaković dodao 14 poena. U timu Bosne Cory Brandford i John Obrien su ubacili po 13, baš kao i Maksim Šturanović, a Eric Washington 12 poena.


Zrinjski je iznenadio Sparse, pa je stigao do uvjerljive pobjede s rezultatom 91:66 i to prvenstveno zahvaljujući drugoj dionici u kojoj je ubacio čak 33 naspram devet poena domaće ekipe.


Za Zrinjski je ovo bila druga pobjeda, dok je Spars ostao na jednoj pobjedi. Marko Ramljak je kod gostiju iz Mostara ubacio 20 poena uz 10 skokova, po 15 su dodali Sven Smajlagić i Torrion Brummitt, a Marko Ljujič 13.


Igokea je poslije šoka i poraza od Bosne u Skenderiji, na svom parketu lako došla do trijumfa nad ekipom iz Kaknja - 91:75. Igosi su sada na omjeru 2-1, za Kakanjce je ovo bio prvi poraz poslije dva trijumfa.


Dominic Artis je ubacio 25 poena, Robert Rikić je dodao 17, a dvocifreni su kod Igokee bili još Stefan Glogovac sa 11 i Dalibor Ilić sa 10 poena. Milivoje Božović je kod Kaknja ubacio 22 poena, 16 je dodao Nikola Gacesa.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.