x

"Tesla" isporučio prve automobile proizvedene u Kini

​Kompanija "Tesla" je isporučila prvih 15 električnih automobila "Model 3", proizvedenih u fabrici u Šangaju za manje od godinu dana otkako je taj pogon, vrijedan dvije milijarde dolara, počeo s radom, što je rekord među globalnim proizvođačima automobila u Kini.

Iz "Tesle" su najavili da će povećati isporuke od sljedećeg mjeseca.

Američki proizvođač električnih automobila je danas obilježio početak isporuka svečanošću na kojoj je 15 radnika "Tesle" preuzelo kupljene automobile, a jedan od njih je tu priliku iskoristio da zaprosi svoju djevojku nakon što je postao vlasnik novog četvorotočkaša, izvještava Rojters.

"Teslini" Model 3 proizveden u Kini košta 355.800 juana (50.000 dolara) prije subvencija, dok je početna cijena uvoznih automobila Model 3 iznosila 439.000 juana za verziju dužeg dometa.

Fabrika u Šangaju, podignuta i pokrenuta za samo 357 dana, dio je "Teslinih" planova da pojača prisustvo na najvećem svjetskom tržištu automobila i da minimizira posljedice trgovinskog rata između SAD i Kine.

Ovaj proizvođač automobila, koji je prethodno uvozio sva vozila koja prodaje u Kini, saopštio je da namjerava sa započne isporuke iz fabrike u Šangaju prije Lunarne nove godine koja počinje 25. januara.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.