x

The Frajle predstavile novi album „B strana ljubavi“ u saradnji s dm drogerie markt i Radio Stari Grad!

Nakon što su održale predstavljanje svog novog albuma „B strana ljubavi“ u Srbiji i Hrvatskoj, na red je došla Bosna i Hercegovina. The Frajle su već odavno postale najslušaniji ženski bend na Balkanu, ali i šire. Nesvakidašnja promocija u glavnom gradu Bosne i Hercegovine označila je saradnju The Frajli, dm-a, RSG-a, Melema, Coca-Cole te Udruženja Renesansa.

Prije same promocije u klubu Aquarius, The Frajle su vrijeme provele u dm prodavnici u Sarajevo City Centru, gdje su potpisivale CD-ove, ali i družile se sa svojim fanovima.

 

Promocija novog albuma održana je u Aquariusu na Vilsnovom šetalištu u organizaciji dm-a, RSG-a, Melema i Coca-Cole. Kupovinom CD-a The Frajli 

 

„B strana ljubavi“ odvaja se 2 KM za rad Udruženja Renesansa.

 

Udruženje Renesansa Sarajevo, osnovano je 8. maja 1999. godine, kao nestranačka, nevladina i neprofitna organizacija žena oboljelih i liječenih od tumora dojke, a pod motom: „Bolesni pomažu bolesnim - naučimo živjeti s bolešću - život me ponovo zove“. Iz Udruženja Renesansa ovom prilikom istaknuli su kako već dugi niz godina rade fantastične stvari, ali da su težili ka jednoj ležernoj saradnji koja zrači veseljem i optimizmom. 

 

„Nekako svi poistovjećuju bolest sa tužnim ishodom, nemogućnošću izlječenja, gubitkom. Javne ličnosti, kampanje u centrima gdje se okuplja veliki broj konzumenata, mogu pridonijeti promjeni mišljenja, povećati brigu i o vlastitom zdravlju, znatno povećati broj odlazaka na preglede. Znati da su oko vas žene, lijepe žene, koje su preživjele bolest i nastavile kvalitetno živjeti svoje živote važan je dio ove priče. Pomoći nama da postanemo što vidljivije, što glasnije svakako je za dobrobit svih nas. I to je ono najvažnije. Misliti na sebe, voditi brigu o svome zdravlju, liječiti se i izliječiti na vrijeme, nema cijenu.“ – rekla je predsjednica Udruženja Spomenka Hadžić. 

 

dm drogerie markt je uvijek na strani dobrih projekata, naročito kada je humanitarni rad u pitanju. Ova kompanija je već u Hrvatskoj ostvarila saradnju s The Frajlama, te je ista nastavljena i u Bosni i Hercegovini.

 

„dm drogerie markt se uvijek rado odazove na društveno odgovorne inicijative i akcije. Stoga nam je drago da smo ostvarili saradnju s grupom The Frajle. Na taj način ćemo prodajom njihovog CD-a `B strana ljubavi` ekskluzivno u dm-u pružiti priliku i našim kupcima da sudjeluju u ovoj društveno odgovornoj akciji zajedno s nama. Smatramo da je važno podizati svijest javnosti o malignim oboljenjima, koja nažalost nisu rijetka. Važno je da svako od nas pomogne u tome onoliko koliko je moguće.“ – izjavila je povodom saradnje Admira Isaković, članica Uprave dm-a. 

 

Radio Stari Grad od samog početka podržava The Frajle te su svih ovih godina ostali dobri saradnici i prijatelji. Iz svega toga rodila se i saradnja za „B stranu ljubavi“.

 

“Kao dugogodišnji partneri i prijatelji dm drogerie markt kompanije, RSG radio prepoznaje zajednički interes učestvovanja u ovoj plemenitoj akciji koja će pomoći Udruženju Renesansa u konstantnom poboljšanju kvaliteta svakodnevnog života osoba oboljelih i liječenih od raka dojke. Izuzetna je čast raditi s profesionalcima poput dm drogerie markt kompanije i uvijek dragih gošći, članica benda The Frajle, na cilju za koji se nadamo da će i šira javnost prepoznati kao izuzetno značajan.” istakao je Emir Cocalić, direktor programa RSG radija.

 

“Melem je našao način kako ujediniti ljubav prema muzici i potrebu da se pomogne onima kojima to najviše treba podržavši naš novi album, čiji prihod od prodaje pomaže radu Udruženja Renesansa.” - rekle su Frajle u ime Melema, partnera u ovoj humanoj akciji.

 

Uz Melem, akciju je podržala i kompanija Coca-Cola.

 

“Veoma smo ponosni što smo se mogli uključiti u ovu hvalevrijednu akciju i podržati izuzetan vokalni kvartet Frajle. Za Coca-Colu, kojoj je društveno odgovorno poslovanje jedna od ključnih strateških odrednica, bilo je logično uključiti se u projekt koji poziva ljude da nekome pomognu, učine ga sretnim i šire optimizam.”- izjavila je Alma Šahbaz iz Coca–Cole.

 

Novi album možete kupiti u svim dm prodavnicama širom Bosne i Hercegovine, a na taj način lično donirate 2 KM za Udruženje osoba oboljelih i liječenih od tumora dojke Renesansa.

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.