x

Tim Halida Bešlića radi na novim pjesmama Ibre Selmanovića: Povratak legendarnog pjevača na muzičku scenu!

Nakon duže pauze, na muzičku scenu se vraća Ibro Selmanović i to uz saradnju sa Mirkom Senkovskim Geronimom s kojim će snimiti dvije pjesme, a na cjelokupnom projektu radi tim Halida Bešlića koji on producira. S jednom od pjesama će, kako ističe Selmanović, konkurisati na muzički festival “Ilidža” koji bi trebao biti održan ove godine.

Selmanović i Geronimo se, kako kažu, poznaju skoro 20 godina, kada je Geronima sudbina donijela do Bihaća na festival. Tada je i pobijedio na bihaćkom Festivalu narodne muzike i tako se probio na bosanskohercegovačko estradno nebo.

“Upravo snimamo vokale u našem Bihaću u ER studiju kod mladog i sjajnog Eldina Rekića. Radimo trenutno na dvije pjesme na kojima smo angažovali najbolje muzičare iz cijele regije”, kazao je Geronimo za portal Biscani.net.

Kako Selmanović nosi epitet jednog od najboljeg interpretatora narodne muzike u regiji, saradnja je obostrana, a kako je ovom prilikom rekao Geronimo za Biscani.net, zadovoljstvo mu je sarađivati sa pjevačem ovakvoga kapaciteta.

“Ovo snimanje je veliko zadovljstvo i svi uživamo jer nas Ibro sve oduševljava svojim vokalnim sposobnostima i vitaminima kojima oplemenjuje melodiju”, ističe.

Njihov plan je, kako kažu, prvo kvalitetno snimiti pjesme, a nakon toga razmišljati i ko će raditi video produkciju, te o promociji pjesama u medijima cijele regije.


“Ne sumnjam da će Ibrin povratak biti uspješan jer je on ostavio dubok trag i ostao i struci, a i publici u sjećanju kao kvalitetan i sjajan interpretator”, kaže Geronimo ovom prilikom.

U projekat je uključen tim Halida Bešlića, na čelu sa Samirom Kadrićem.

I Selmanović je ovom prilikom za Biscani.net govorio o saradnji između dva vrsna znalca.

“Surađivati sa Mirkom mi pričinjava veliko zadovoljstvo, jer je veliki profesionalac i čovjek koji ima viziju trenutnog stanja na estradi, koji zna kako uraditi pjesme”, kaže Selmanović

“Dokaz ovome o čemu prčcam su hitovi koje pjeva Halid Bešlić kao što su: Romanija, Čardak, Lavanda, Taman je, Ja bez tebe ne mogu da živim i mnogi drugi”, dodaje.

Ističu da se nadaju uspješnoj saradnji iako su, kao i u svemu, i na muzičkoj sceni teška vremena, ali da će se, uprkos tome, potruditi da obraduju novim pjesmama.

“Još jednom napominjem sasvim iskreno, a moja iskrenost me možda i koštala pozicije na estradi, saradnju sa Mirkom Senkovskim sam doživio kao da sam se ponovo rodio”, kaže Selmanović za Biscani.net.

Također, podsjeća i da je istu “kumovao” šef grupe Camino Verde. Ovom prilikom, Selmanović se zahvalio i Halidu Bešliću, balkanskoj zvijezdi koji im je, kako kažu, podrška u realizaciji novog singla.

“Veselim se daljnjoj suradnji i jedva čekam da izađu pjesme i reakciju publike jer radi se o potpuno novom Ibri Selmanoviću, obučenom u potpuno novo ruho sa potpisom mene i mog tima”, zaključuje Mirko Senkovski.

Podrška pri snimanju bili su i: Elmir Rekic, Fuad Balić, Sejfo Duratović Okus Meda, te Mirzad Pervanic Migos.

Dok čekamo nove pjesme i povratak legendardnog Selmanovića na scenu, donosimo dašak atmosfere sa snimanja pjesama.



Izvor: Biscani.net

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.