x

nema kraja lošem vremenu

Tmurni oblaci nad Zagrebom, stiglo grmljavinsko nevrijeme: Snažno puše i pada jaka kiša!

Opet su za većinu Hrvatske upaljeni i meteoalarmi. Osječka, zagrebačka, karlovačka, gospićka i riječka regija su u 'žutom upozorenju'...

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Kao što je i najavljivano, na sjeveru Hrvatske stigla je nagla promjena vremena. U Zagrebu puše, pada jaka kiša, a nebo paraju munje.

Dok je subota bila sunčana, ugodna, ne prevruća, u nedjelju promjena, temparature padaju za nekoliko stupnjeva, a tmurni oblaci nadvit će se nad većinom Hrvatske.

- Stiglo je nevrijeme, jako puše i pada kiša. Nebo paraju munje - kaže nam čitatelj iz Velike Gorice za nedjeljno jutro, prenosi 24sata.


- U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu promjenljivo i nestabilno, mjestimice s kišom i pljuskovima s grmljavinom, lokalno i izraženijima. U Dalmaciji pretežno sunčano i uglavnom suho. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni, uz pljuskove prolazno i jak. Na Jadranu će puhati jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, na sjevernom dijelu i bura. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 19, na Jadranu između 20 i 24 °C. Najviša dnevna od 23 do 29, na moru između 28 i 33 °C - piše DHMZ.


Opet su za većinu Hrvatske upaljeni i meteoalarmi. Osječka, zagrebačka, karlovačka, gospićka i riječka regija su u 'žutom upozorenju', što, objašnjava DHMZ, predstavlja "potencijalno opasno vrijeme". Upozorenja su za ove regije izdana zbog mogućnosti jačih pljuskova s grmljavinom.

Ostatak Hrvatske je u 'povoljnom' zelenom...

- Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom - savjetuju iz DHMZ-a za regije u kojima je na snazi žuto upozorenje.


Izvor: 24sata.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.