x

razvezao jezik

To nije bio pravi Toma Zdravković: Pjevač žestoko napljuvao film "Toma", pa otkrio ko je zapravo trebalo da ga glumi!

Pjevači Ilma Karahmet i Nemanja Nikolić gostovali su u emisiji Puls Srbije gdje su se dotakli kinematografijskog remek djela, filma "Toma".

Veliki hit isto kao i film "Toma" je pjesma "Ponoć", koju su otpjevali Aco Pejović i Suzana Dinić Branković. Glas Silvani Armenulić trebalo je da pozajmi Ilma Karahmet, međutim zbog bolesti to je morala da uradi Suzana.

Pjevačica je u svom gostovanju prokomentarisala ovaj događaj i navela da joj je žao, ali da je tako bilo suđeno.


- Ja zaista pjevam sve i pošto je moj otac inače narodnjak, znam da otpjevam i neke narodne pjesme. Između ostalog ja sam trebala da pjevam u filmu Toma, da dajem glas odnosno pjevam Silvanine dijelove. Međutim ja sam se jako razboljela i nisam mogla tu priliku da iskoristim. Žao mi je što sam se tada razboljela, ali bilo je suđeno. Inače je Suzana sve prelijepo otpjevala i zbog toga mi nije žao - rekla je pjevačica.


Pošto je Nemanja Nikolić dobro poznat po tome što voli da pjeva Tomine pjesme, voditelja Ivana Gajića interesovalo je njegovo mišljenje o filmu posvećenu čuvenom pjevaču.

- Dosta naroda zna da ja volim da pjevam Tomine pjesme, zbog toga sam dobio dosta pitanja zašto nisam. Međutim, meni neko jako blizak je trebao da učestvuje odnosno da glumi i da pjeva jer je prošao kastinge. Najviše mi je bilo žao zbog njega jer je on to stvarno mogao da donese. Pored toga malo podsjeća na Tomu i ima glumačkog iskustva u pitanju je Stevan Anđelković - rekao je pjevač.


- Mislim da je uspješan film. Ljudi misle da je pjesma "Ponoć", Tomina pjesme, međutim ona je nastala tokom stvaranja filma samo što je urađena u tom nekom starom maniru - rekao je pjevač.

- Znam Tomin lik i djelo izuzetno dobro. Upoznao sam neke ljude koji su se družili sa njim i živjeli sa njim. Znam mu brojeve na ruletu, šta je volio da pije, znam kako je razmišljao i s kim je sjedio u društvu. Jedan dobar dio boravka u Americi sam proveo sa njegovim prijateljima gdje sam ih molio da mi pričaju o njemu - rekao je pjevač i dodao:


- Jedan Tomin dan je bio film za sebe i to nije sve moglo da stane u ovaj film. Jedan broj njegovih starijih kolega su isto kao ja očekivali da predstave Tomu kao Tomu. Film je gledljiv i on je napravljen, ali on se zove Toma. Toma Zdravković je bio nešto sasvim drugačije.

- Kada sam slavio punoljetstvo glavni poklon na mom rođendanu bila je knjiga "Autobigrafija Tome Zdravkovića". Onda ja nisam mogao da zaspim dok nisam pročitao tu knjigu u dahu. Film kao film je dobar, mislim da je malo više mogla da se pokaže ta njegova emotivna strana u filmu - rekao je pjevač.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.