x

Tokio domaćin SP-a u atletici 2025.

Tokio će 2025. biti domaćin Svjetskog atletskog prvenstva, odlučili su članovi Izvršnog odbora Svjetske atletike na sastanku u Eugeneu, gdje će od danas do 24. jula biti održano 18. izdanje SP-a.

Na istom sastanku odlučeno je da će Medulin i Pula biti domaćini Svjetskog prvenstva u krosu 2024., a dvije godine poslije to će natjecanje biti održano u američkom gradu Tallahasseeu na Floridi.

“Velika je čast ukazana Hrvatskoj i Hrvatskom atletskom savezu dodjeljivanjem domaćinstva Svjetskog prvenstva u krosu 2024. Zahvalni smo Svjetskoj atletici na ukazanom povjerenju i sad je na nama da za 18 mjeseci prikažemo Hrvatsku, Istru, Medulin i Pulu, kao i Svjetsko prvenstvo u krosu, u najboljem svjetlu“, izjavio je predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić te dodao:


“Najbolji Europljani su 2002. trčali u Medulinu, a 2024. će se najbolji svjetski trkači natjecati na najljepšoj kros stazi u svijetu.”

Tokio je u utrci za domaćinstvo atletskog SP-a pobijedio Nairobi, Katowice i Singapur.

“U snažnoj konkurenciji kandidata za domaćinstvo Svjetskog atletskog prvenstva 2025. Tokio je predstavio iznimnu kandidaturu. Nadam se da će ponovno dovođenje svjetske atletske elite u Tokio biti svijetli primjer za Japan koji će 2025. proslaviti 100 godina od osnutka nacionalnog Saveza atletskih federacija”, izjavio je predsjednik Svjetske atletike Sebastian Coe.


Tokio će po drugi put u povijesti ugostiti Svjetsko prvenstvo, a prvi put je bio domaćin 1991., kad je održano treće izdanje atletskog SP-a, dok će 34 godine poslije biti održano 20. izdanje.

Sljedeće godine će Budimpešta biti domaćin 19. izdanja Svjetskog atletskog prvenstva.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.