x

Kraljevi idu po 14. trofej

Toni Kroos zna šta je prednost Reala u finalu protiv Liverpoola

U subotu od 21 sat u Parizu će snage u finalu Lige prvaka odmjeriti Liverpool i Real Madrid.

Liverpool se nada osvajanju sedmog trofeja u ovom takmičenju, dok Real Madrid drži rekord sa 13 trofeja, ali očekuje da stigne i do 14.

Prije ovog finala, Toni Kroos (32 godine), veznjak Reala, govorio je o ključnim elementima za uspjeh kraljevske ekipe u ovoj sezoni. Madriđani su osvojili La Ligu i sada imaju priliku da dođu i do Lige prvaka.


Nijemac smatra da su presudne uloge odigrali trener Carlo Ancelotti i kapiten Karim Benzema. Francuski napadač ima 44 gola i 15 asistencija u 45 utakmica u svim takmičenjima. U Ligi prvaka Benzema je najbolji strijelac s 15 golova.

"U finalu Lige prvaka dajete sve. Tu smo i želimo pobijediti. Iskreno, mislim da je Liverpool bolja momčad nego 2018. Mislim da su šanse 50-50%. U Ligi prvaka smo nekoliko puta uspjeli da se izvučemo iz teških situacija i mi u ovom takmičenju imamo uvijek povjerenje u sebe i to je naša najveća prednost".


Hvalio je potom Benzemu.

"Benzemi nije bilo lako postati još bolji igrač nego što je već bio. Gledam sam ga, u ovih osam sezona, u nekoliko uloga na terenu. Nismo uspjeli pokriti manjak od 50 golova Cristiana Ronalda s jednim igračem, sve dok Karim tu ulogu nije doveo do savršenstva", rekao je Toni Kroos u razgovoru za ZDF.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.