x

Toše Proeski je ub.jen? To nije bio nesretan slučaj, teorija zavjere koja je uzdrmala Balkan!

Otkako je Toše Proeski tragično izgubio život u saobraćajnoj nesreći, pojavljivale su se raznorazne teorije zavjere i spekulacije o tome da je prava istina o onome što se desilo te kobne noći prikrivena.

Sada je te teorije javno izrekao i kontroverzni Jugoslav Pertušić, jedan od optuženih za organizovanje atentata na Slobodana Miloševića. Petrušić je, gostujući u jednoj makedonskoj emisiji, iznio svoje "argumente" za teoriju da smrt popularnog pjevača nije bila nesretan slučaj.

- Brzina kojom se kretao džip, i njegova polovina koja je udarila u kamion, nije mogla a da ne povrijedi ozbiljno vozača i saputnika koji je sjedio iza. Ne postoji ni teoretska mogućnost da sila koja je djelovala unutra prilikom udara te strane u kamion, pošto je džip robusno vozilo, ima veoma jake varove, veoma je snažno, prilikom razaranja i rasturanja tog dijela, na drugom dijelu gdje su se nalazili ovi ljudi, imali bi takve povrede, vidljive po tijelu, da bi morali da završe u bolnici. Vazdušni jastuci su morali da budu otvoreni, povrede koje bi imali na tijelu bi morale da se liječe ako ništa drugo bar jedno dvije-tri nedjelje da leže. Sila je tolika bila da oni nisu mogli da izađu nepovrijeđeni. Ne želim da se bavim time kako su to namjestili, ali to je nemoguće - rekao je on i dodao:


- Radilo se o ubistvu. Koji su razlozi i motivi ja ne zalazim u to niti želim niti me to interesuje. Samo znam da ljudi koji pričaju o tome, pričaju kao šarlatani.

Toše Proeski poginuo je u saobraćajnoj nesreći 16. oktobra 2007. godine, na autoputu u Hrvatskoj, dok je iz Skoplja putovao za Zagreb. Za volanom je bio njegov prijatelj i vozač Georgij Georgijevski, koji je u jednom trenutku izgubio kontrolu nad vozilom i udario u kamion. Na zadnjem sjedištu bila je Tošetova menadžerka Ljiljana Petrović. Toše je stradao na licu mjesta, dok su ostali putnici u automobilu prošli sa lakšim povredama.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Informer)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.