x

Toyota baterija za automobile obezbjeđuje 1.200 km, a puni se za 10 minuta

Japanski proizvođač automobila Toyota kaže da je njihova baterija za električne automobile revolucionarna i planira da je komercijalizuje do 2027. godine.


Svi veliki proizvođači električnih automobila se trude da unaprijede elemente kao što je baterija, koji su glavni ograničavajući faktori novih modela. Uprkos velikom napretku većina baterija za električne automobile i dalje zahtijeva planiranje dužih putovanja prema dostupnim punjačima.

Toyota tvrdi da je tome kraj, jer je ova kompanija razvila svoju solid state bateriju koja bi mogla da iz korijena promijeni električne automobile. Njihov razvoj išao je u cilju smanjivanja dimenzija baterije, cijene proizvodnje i težine, a najnoviji podaci pokazuju revolucionarne rezultate na ovom polju.

Prvi čovjek divizije za razvoj baterija kompanije Toyota izjavio je danas da proces pojednostavljivanja proizvodnog procesa materijala baterije koji bi trebao da smanji cijenu nove tehnologije proizvodnje, piše FT.

"I za naše baterije sa tečnim i čvrstim elektrolitima, cilj nam je da značajno promijenimo situaciju u kojoj su trenutne baterije prevelike, teške i skupe", rekao je Keiji Kaita, predsjednik Toyota istraživačkog i razvojnog centra za ugljeničnu neutralnost.

"Što se tiče potencijala, nastojaćemo da sve ove faktore prepolovimo", naveo je on.

Najveći svjetski proizvođač automobila po prodaji je iznenadio investitore prošlog mjeseca sa planovima da komercijalizuje svoju tehnologiju baterija sa čvrstim elektrolitima u električnim vozilima najranije do 2027. Pored toga, Toyota takođe radi na razvoju nove tehnologije baterija sa kompanijom Panasonic, prenosi Benchmark.a



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.