x

tuzla tuguje

Tragedija u porodici Joldić: Majka i dvojica sinova od korone preminuli za sedam dana!

U svega sedam dana porodica Joldić iz prigradskog tuzlanskog naselja Plane je ostala bez tri člana. Najprije je borbu sa koronavirusom izgubio Hariz Joldić 7. marta u 70. godini, a četiri dana kasnije preminula je i njegova majka 98-godišnja Bejza.

U ponedjeljak je u 60. godini preminuo Bejzin sin, a Harizov brat, Fuad Joldić kome će danas na mjesnom mezarju biti klanjana dženaza.

- Hariz i Fuad su nekoliko dana ležali u COVID bolnici u Slavinovićima. Oba su imali jake upale pluća. Hariz je preminuo od infarkta srca, praćenog infekcijom COVID-19. Nažalost, srce nije izdržalo slabost organizma. Fuad je također imao jaku upalu pluća, jedan dan bio je priključen na respirator, međutim, preminuo je i on. Njihova majka Bejza nije imala upalu pluća, ali je također bila COVID pozitivna – dao je izjavu za medije jedan od članova porodice Joldić.


Sličnih tragičnih primjera ima diljem BiH. Dok se čeka nabavka vakcinacija građani inficirani zloćudnim virusom šaptom umiru.

Tako je, podsjećanja radi, u travničkoj bolnici Horić u svega nekoliko dana umrla dva brata, a nedavno su u Hrasnici u sedam dana preminuli otac i sin, Zuhdija i Emir Bešović, koji je nekada bio uspješan košarkaš.

.


Izvor: Avaz

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.