x

velika tragedija

Trener opisao kobnu noć kada se košarkaš iz Srbije srušio: Nikada mi se to nije desilo!

Trener košarkaša atinskog AEK-a Stefanos Dedas opisao je trenutke kada je srbijanski košarkaš Stevan Jelovac doživio težak moždani udar na treningu, od čijih posljedica je preminuo tri sedmice kasnije.

Svijet sporta jučer je pogodila velika tragedija nakon što je u Srbiji preminuo košarkaški reprezentativac ove zemlje Stevan Jelovac. Preminuo je od posljedica moždanog udara koji je doživio 14. novembra na treningu AEK-a.

Njegov trener Stefanos Dedas opisao je kobnu noć u kojoj se Jelovac srušio. U razgovoru za Sports walla objasnio je šta se događalo 14. novembra.


"Prije tri sedmice s igračima sam radio videoanalizu, a Jelovac nije bio s nama jer je imao povredu zgloba. Vozio je bicikl za vježbanje u teretani. Kada smo završili sastanak, poslali smo igrače da se spreme za trening, a onda smo vidjeli da pojedini igrači trče i zovu hitnu pomoć. Stevan je bio pri svijesti i uspjeli smo malo da komuniciramo s njim, ali smo shvatili da nešto nije u redu i da je vjerovatno riječ o moždanom udaru", rekao je Dedas i nastavio:


"Zbog koronavirusa nismo mogli posjetiti Stevana u bolnici. Generalni menadžer i tehnički direktor kluba bili su u konstantnom kontaktu s porodicom i ljekarima. Čitava ekipa je otišla do hotela gdje su bili njegovi roditelji i obavili razgovor s njima. Nadali smo se da će sve završiti dobro. Niko se nije zavaravao da će se Jelovac vratiti košarci, ali smo se nadali da će se probuditi sa što manje oštećenja".


Trener je naveo da je svima bilo jasno šta se sprema nakon što je porodica tražila da Jelovac bude prebačen u Srbiju prije nekoliko dana.

"Protekle dvije sedmice mentalno smo se pripremali na najgore, tako da nas jučerašnje saopštenje nije iznenadilo. Kada je porodica tražila da se prebaci u Srbiju, jasno nam je bilo kakva je situacija. Čudno je da tako mlad momak umre nakon moždanog udara. Nije bilo znakova da će se to dogoditi, a ja sam trener već 20 godina i nikada mi se ovakvo nešto nije desilo", zaključio je Dedos.


Jelovac (32) je nastupao za Crvenu zvezdu, Casertu, Lietuvos Rytas, Brose Baskets Bamberg, Zaragozu i brojne druge ekipe u Evropi i svijetu. Za reprezentaciju Srbije debitovao je prije tri godine i upisao je 11 nastupa. Najzapaženiju ulogu imao je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2019. godine.

.

.

.

.

Izvor: Klix 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.