x

Turci predstavljaju svoj prvi električni SUV sljedeće nedjelje

Turski globalni tehnološki brend, TOGG, odbrojava dane do premijere svog prvog automobila u C-SUV segmentu, koji se definiše kao “pametni uređaj”.

U okviru ceremonije koja će se održati 29. oktobra uz učešće predsjednika Tuske, Erdoana, održati će se otvaranje proizvodnih pogona TOGG-a u Gemliku.

Otvaranjem fabrike SUV, koji se do sada proizvodio u radionici za prototipove za potrebe raznih pretprodukcijskih testova, biti potpuno spreman za masovnu proizvodnju, piše biznisinfo.ba.


Ubrzo nakon toga, TOGG C-SUV biće poslat u akreditovane ispitne centre kako bi se potvrdila njegova spremnost za izlazak na put.

TOGG-ov potpuno električni C-SUV model, koji će biti podvrgnut homologacijskim testovima u trajanju oko pet mjeseci, trebalo bi da stigne u prodajne salone u martu 2023.


Nakon ovog SUV-a, potpuno električna limuzina u C segmentu biće ponuđena kupcima 2025. godine. Zatim slijede kompaktni hečbek, B-SUV i C-MPV, čime će se kompletirati asortiman vozila kompanije TOGG.

Ovih pet električnih modela koristit će istu mehaničku platformu, a TOGG ima za cilj da dostigne proizvodni kapacitet od 175.000 jedinica godišnje i da do 2030. plasira na tržište ukupno 1.000.000 vozila.


(B92)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.