x

Tuzlaci uživali uz Audiciju: Čaki, Sudžuka, Simonida i društvo nasmijali brojnu publiku! (FOTO)

Trideset i tri godine nakon nastanka u ispunjenoj dvorani Mejdan u Tuzli odigrana “Audicija”, kultna predstava Akademije scenskih umjetnosti. Tuzlanska publika se od srca smijala starim, ali i novim šalama prilagođenim aktuelnoj društveno-političkoj situaciji. 

Admir Glamočak, Senad Bašić, Emir Hadžihafizbegović, Saša Petrović, Mladen Nelević, Jasmin Geljo i Željko Ninčić oživjeli su Simonidu Puhalo, Majka Kjajevića, Mimu Šiš, Rokija, Čakija, Bogoljuba Šaulića, Mustafu Sudžuku, Davora Stevanovića i profesora te sa istim žarom uveselili publiku koja je jedva čekala da ih ponovo gleda.

 

Pored doro poznatih fazona iz originalne “Audicije”, publika je imala priliku da vidi i čuje i neke nove viceve i fore koji su se odlično uklapali u stari-dobri koncept.

 

Kultna predstava nastala je u decembru 1984. godine kao dio nastavnog procesa na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, a prvi put izvedena na Otvorenoj sceni Obala. Do danas je ostala zabilježena kao najuspješniji bh. teatarsko-studentski projekt svih vremena, koji niko nije nadmašio. Njen uspjeh neminovan je i 33 godine poslije.

 

Nakon Tuzle, kultna predstava će biti odigrana u Zenici a nakon toga slijedi Zagreb, Rijeka, Osijek, Beograd, Novi Sad…

 

Tekst: Tuzlanski.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.