x

U centru Zenice uskoro grafit ``Sedam legendi NK Čelik-a``

U organizaciji NGG ``Za Čelik`` i podrške navijačke skupine Robijaši danas je u centru grada, u neposrednoj blizini Sinagoge započela izrada i skiciranje jednog od najvećih grafita u ovom gradu posvećenom legendarna Nogometnog kluba Čelik, a sve u cilju obilježavanja 70. rođendana čuvenog kluba.

Kako saznajemo, grafit će se raditi narednih pet dana, te bi njegova konačnica trebala da obraduje sve Zeničane, a naručito ljubitelje i simpatizere kluba iz Zenice.

 

Grafit će u svojoj završnici predstavljati sedam likova najboljih nogometaša Nogometnog kluba Čelik, koji su dali najveći doprinos, te postali ključna i legendarna imena u razvoju kluba iz Zenice a koji su izabrani javnom anketom.

 

Jedan od najvećih imena i igrača Čelika bio je Mujo Mujkić. U našem klubu bio je od njegovog osnivanja 1945. godine pa sve do sredine 1950. kao vrstan igrač, a kasnije i pomoćni trener. Ostao je upamćen kao oličenje jednog Čelikovca u sportskom, ali i čisto zeničkom smislu kao neko ko je imao fudbalsku karijeru i prije Čelikovog osnivanja. U tim ranim Čelikovim godinama na utakmice je dolazio poslije smjene iz zeničke željezare u zamašćenom kombinezonu (samo bi navukao dres, ovlaš se umio i tako igrao pun čađi i mašinske masti)

 

Pored njega tu se nalaze legende Josip Lalić, Alojz Renić, Mehmed Buza, Fadil Talić, Jasmin Hajduk i Senad Brkić.

 

tekst : 072info

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.