x

U Kini pad broja novih slučajeva četvrti dan uzastopno!

Kina je objavila podatke o padu broja novih slučajeva zaraze virusom korona četvrti dan uzastopno nakon što su mjere ograničenja ulaska stranaca rezultirale obuzdavanjem zaraze, dok političari usmjeravaju napore u pravcu oživljavanja druge po veličini svjetske ekonomije.

U gradu Wuhan, epicentru epidemije, već šest dana se ne bilježe novi slučajevi, firme se otvaraju, a stanovnici se sve više vraćaju normalnom životu poslije blokade koja je trajala skoro dva mjeseca.

Zaposleni u novom hotelu Wuhan International Plaza nose maske i rukavice dok dočekuju goste na ulazu u kompleks sa radnjama luksuznih marki.


U prethodna 24 sata, u Kini su zabilježena 31 nova slučaja zaraze, uključujući jednu lokalnu transmisiju, što je pad sa 45 dan ranije, saopštila je Nacionalna zdravstvena komisija.

Dok zaraza opada, zvaničnici se trude da revitalizuju privredu koja je bila skoro paralizovana višemjesečnim mjerama suzbijanja virusa.

Vlasti podstiču kompanije i fabrike da nastave rad dok traje primjena fiskalnih i monetarnih stimulacionih mjera da bi se ostvario privredni rast poslije ekonomske kontrakcije koja je prognozirana za mart.


Kineski izvoz i uvoz mogli bi da se pogoršaju sa globalnim širenjem pandemije i padom potražnje u zemlji i inostranstvu, izjavio je Si Guobin, zamjenik ministra industrije i informacione tehnologije.

Kina je povećala fond za davanje zajmova za 5.000 firmi za 28 milijardi dolara sa prvobitne 42 milijarde dolara.

.

.

.

.

.

.

(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.