x

Snažan i agresivan

U Monacu predstavljen Brabus 700 Widestar

Brabus već nudi brojne tuning opcije za novu G-Klasu, a sada je ovaj njemački tuner pažnju posvetio snažnijem modelu G63.

Na Sajmu jahti u Monacu predstavljen je Brabus 700 Widestar koji predstavlja kombinaciju povećanja snage i "divljeg" eksterijera.

U srcu SUV-a je Mercedes-AMG 4,0-litarski twin-turbo motor, koji je tuniran za projekt 700 Widestar. U standardnoj konfiguraciji pomenuti motor isporučuje 577 KS i 850 Nm obrtnog momenta, no, sada razvija 691 KS i 950 Nm obrtnog momenta. Brabus 700 Widestar od 0 do 100 km/h ubrzava za svega 4,3 sekunde prije nego dostigne maksimalnih 240 km/h.


Motor sada zvuči dosta agresivnije, a modove je moguće mijenjati. Među njima je ultra tihi Coming Home mod. Kupci mogu izabrati srebrene ili crne hromirane završetke izduvnih cijevi.


Izvana, blatobrani širi 10 centimetara doprinose širini SUV-a. Široka prednja maska sadrži mnogo tamne mrežaste rešetke, a to se može uočiti i na stražnjem dijelu. Na krovu je spojler s tri otvora, kao i svjetlosna letvica.


Brabus je odabrao set 23-inčnih Platinum Edition Monoblock naplataka s kracima u obliku slova Y s titanijumskom završnom obradom.


U unutrašnjosti je kombinacija kože i Alcantare, kao i ukrasni te karbonski ukrasi. Iza upravljača su aluminijske lopatice za kontrolu nad mjenjačem.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.