x

Čudo iz prirode

Ulje oraha odlično je za dnevnu njegu kože i dubinsku hidraciju

Bogato je antioksidansima i omega-3 masnim kiselinama. 

Usitnjena orahova ljuska slavna je na području pilinga i formula za detoksikaciju kože, no sada je sve popularnije i ulje, koje se u kozmetičke svrhe koristi od davnina.

Ovaj sastojak je nepravedno zapostavljen, a mogao bi biti jedan od heroja u njezi kože. Već stoljećima se koristi u anti-age ritualima jer joj daje visok postotak vlage. Naime, povijesni dokumenti otkrivaju da je bio hit u 17. stoljeću, ali i puno ranije, u Staroj Grčkoj i Rimu.


Iako nije hit poput arganovog ili bademovog ulja, orahovo je vrhunski sastojak zahvaljujući umirujućim i antimikrobnim učincima na kožu.

Orahovo ulje dobiva se iz samog ploda. Orasi su opće priznati kao jedni od najzdravijih orašastih plodova, a neke studije sugeriraju da čak i samo uzimanje orahovog ulja može potaknuti bolje zdravlje kože.

Ulje oraha je sredstvo za regeneraciju kože, što znači da ima omekšavajući, umirujući učinak na kožu. Studije ističu da potiče zdravlje kože, pomaže bržem zacjeljivanju rana i liječenju nekih kožnih stanja, poput ekcema.


Bogato je antioksidansima (zahvaljujući pozamašnoj dozi vitamina E) i omega-3 masnim kiselinama (i to linolnom kiselinom, koja, prema istraživanjima, učinkovito obnavlja i omekšava kožu).

Orasi također imaju značajnu količinu vitamina B5 (poznatijeg kao pantenol), koji ima protuupalna, hidratantna i regenerativna svojstva.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.