x

Unai Emery ponovno u Premier ligi

Unai Emery naprasno je napustio Villarreal i vratio se u Premier ligu.

Unai Emery novi je trener Aston Ville, a klub će preuzeti prvog dana studenog kada se finalizira situacija oko radne dozvole.

Španjolski stručnjak koji je protekle dvije godine s Villarrealom osvojio Europa ligu te lani igrao polufinale Lige prvaka, odlučio je napustiti ‘Žutu podmornicu’ i ponovno se okušati u Premier ligi. Ranije je vodio Arsenal.


“Bila je to prilika koju nisam mogao propustiti. Kao mladić od 24 godine prihvatio sam činjenicu života nogometnog trenera sa svim posljedicama i svjestan da će me voditi diljem svijeta,” kazao je Emery na posljednjoj novinskoj konferenciji koju je vodio u Villarrealu.


Emery je zamijenio Stevena Gerrarda koji je dobio otkaz nakon lošeg ulaska u sezonu i tek 15. pozicije, a nakon što je proteklog ljeta potrošeno 70 milijuna eura na pojačanja. Aaron Danks je vodio momčad proteklog vikenda u pobjedi nad Brentfordom (4:0), a bit će na klupi sve dok Emery ne dobije dozvolu britanskih vlasti.

Inače, Emery je lani odbio ponudu Newcastlea kako bi s Villarealom odradio sezonu u Ligi prvaka do samog kraja, a momčad je dogurala do poluzavršnice.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.