x

Zenica

Upriličen “Srebrenički inferno” na platou ispred BNP-a!

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
Na platou ispred Bosanskog narodnog pozorišta Zenica u nedjelju, 12. jula sa početkom od 20.30 sati upriličen je muzičko-scenski oratorij “Srebrenički inferno” prema tekstu Džemaludina Latić i muzici Đele Jusića. Program je izveden u organizaciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i u saradnji sa Udruženjem muzičke omladine Zenica i Gradskim horom „Kasiopeja“.

Bosansko narodno pozorište Zenica u saradnji sa Omladinskim horom 2004. godine produciralo je predstavu „Srebrenički inferno“ u režiji Tanje Miletić-Oručević. I ove godine u oratoriju su učestvovale glumice iz ansambla zeničkog BNP-a, koje su tumačile uloge u predstavi „Srebrenički inferno“: Faketa Salihbegović-Avdagić, Sabina Kulenović, Anđela Ilić, Lana Zablocki i Snežana Vidović. Glumice iz BNP-a govore svevremenske stihove značajnog bosanskohercegovačkog pjesnika Džemaludina Latića.


Plato ispred Bosanskog narodnog pozorišta Zenica je bio ispunjen mnogobrojnim zvanicama, građankama i građanima koji su došli da odaju počast žrtvama srebreničkog genocida.

Projekat je realizovan u saradnji sa Gradom Zenica i sa Zeničko-dobojskim kantonom kao finansijerima projekta.

.

.

.

.

.

.

.

.

Pahuljko / zenicainfo

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.