x

ODMARALIŠTA

Utočište mira između džungle Maja i Karipskog mora: Vile ručno izrađene

Njegova autentična arhitektura ima za cilj harmonično integriranje u svoje okruženje

Smješten između džungle Maja i Karipskog mora u Meksiku, hotel Azulik je pravo utočište mira. Ove godine, odmaralište je dobilo 4 međunarodne nagrade na 16. izdanju World Luxury Awards 2022 i osvojio nagradu Villegiature 2022. za „Najbolji umjetnički univerzum hotela na svijetu“.

Smješteno u gradu Tulum, ovo odmaralište ima 48 izuzetnih vila u potpunosti ručno izrađenih od tradicionalnih materijala, upotrebom tradicionalnih tehnika. Njegova autentična arhitektura ima za cilj da se harmonično integrira u svoje okruženje.

Najpopularnije vile kao što su Aqua Villa, Sea Villa, Sky Villa ili Moon Villa nude izuzetno okruženje za život s prekrasnim pogledom na more i okolnu džunglu. Ovaj hotel ima za cilj svojim gostima ponuditi potpunu ponovnu vezu s prirodom.

Zaista, Azulik je izgrađen bez klima uređaja, televizije ili električnog svjetla kako bi se smanjio njegov utjecaj na životnu sredinu. Ovo odmaralište također nudi iskustva posvećena buđenju čula i otvaranju uma. Da bi se to postiglo, u kompleksu se nalazi wellness centar s banjom Maya, eksperimentalni muzej SFER IK i tri restorana s prefinjenom gastronomijom.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.