x

jezivo

Užasna tragedija kod Tivta: Talasi bacili kupače na stijene, jedna osoba se utopila, tri povrijeđene!

Jedna osoba izgubila je život, a troje je povrijeđeno u incidentu koji se oko 18 časova desio u zalivu Trašte, na hridinama između uvale Pržna (Plavi horizont) i Marina naselja turističkog rizorta Luštica Bej u Krtolima kod Tivta.

Prema nezvaničnim informacijama, mlađa osoba se utopila u talasima koje je podigao jaki jugo, a troje ljudi je povrijeđeno - najvjerovatnije kada su ih talasi bacili na stijene na obali.

Pomoć povrijeđenima je pružila ekipa Službe za vanredne situacije iz kompleksa Luštica Bej koja je uprkos, veoma teškim uslovima na moru, uspjela da izvadi i tijelo utopljenika.

O incidentu je obaviještena i Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Crne Gore (UPSUL) koja je koordinisala naporima spasilačkih službi.


Foto: UPSUL

Oko 19.15 sati UPSUL je dobila i dojavu da je u moru u blizini Perazića dola takođe primijećeno još jedno beživotno tijelo. Ekipa UPSUL se uputila ka naznačenoj lokaciji da izvadi tijelo utopljenika.

U akciji vađenja tijela koje je prebačeno do marine Luštica Bej gdje je predato policiji i medicinarima koji su mogli samo da konstatuju smrt, pored plovila Službe za vanredne situacije Luštice Bay učestvovao je i gliser sa posadom firme „Una“ iz Tivta.

Inače, UPSUL je danas imala čak pet akcija spašavanja kupača na Velikoj plaži u Ulcinju, a čiji su životi bili ugroženi zbog neopreznosti i nepoštovanja crvenih zastava koje su na plažama bile istaknute za kupače radi opasnosti izazvane velikim valovima i jakom jugu.


(Kurir.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.