x

Nije očekivao titulu

Vajda nema pojma kako je Đoković osvojio Wimbledon

Trener Novaka Đokovića Marjan Vajda nije vjerovao u svog pulena pred početak ovogodišnjeg Wimbledona te je nakon osvojene titule poručio da je svaki dan sumnjao u Novaka. 

Podsjetimo, Đoković se vratio u sami teniski vrh nakon što je u posljednje dvije godine imao mnogo problema.

Nole nije osvojio veći turnir od 2016. godine, a posljednji Grand Slam prije ovog je osvojio u Parizu u maju 2016. godine kada je u finalu porazio Murrayja.


Ipak, ovog ljeta je uspio da iznenadi javnost osvajanjem Wimbledona čime je pokazao da se vratio u sami vrh. Vajda kaže da nikako nije vjerovao u njega nakon što su ponovo počeli sarađivati prije nekoliko mjeseci i da je morao praviti 'novog' Novaka.


"Otkad smo ponovo počeli zajedno raditi, svaki dan sam sumnjao u njega. Nisam mogao da se vratim u prošlost i dovučem tog Novaka u sadašnjost, već da 'napravim' novog. Bio sam kritičan, negativan, a ja nisam takva osoba. Za mene je ovo što se desilo nepojmljivo", rekao je Vajda za Sport360 i nastavio:


"Nisam očekivao da osvoji Wimbledon, to je najveće iznenađenje otkad radim s njim. Na početku njegove karijere sam očekivao da će postati broj 1, da će osvajati grand slamove, ali ovo nisam. Nisam vjerovao ni u pobjedu protiv Rafe u polufinalu, jer je Nadal sa većom mentalnom snagom ušao u ovaj duel. Ali, u petom setu Novak je pokazao nevjerovatnu psihičku spremu".


"Fantastično je kako se nosio sa pritiskom. Dugo se nije sreo sa protivnikom kakav je Nadal. Ne znam kako je uspio, ali jednostavno je našao način da vjeruje u sebe".


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.