x

SERIJA A

Večeras veliki derbi Inter - Napoli: Hoće li Džeko predvoditi napad?

Jedva čekamo da utakmica počne, rekao je trener Intera Simone Inzagi

Inter našeg Edina Džeke (36) večeras (20.45 sati) igra veliki derbi 16. kola Serije A protiv lidera Napolija.

- Jedva čekamo da utakmica počne, rekao je trener Intera Simone Inzagi (Inzaghi) i dodao:

Motivisani i odlučni


- Igramo protiv veoma jake ekipe, oni su jedina ekipa u Evropi bez poraza u ovoj sezoni. Ipak, mi smo motivisani i odlučni.

Vjeruje da njegov tim može do titule.

- Imamo još 23 utakmice do kraja sezone. Mnogo bodova je u igri. Inter će, kao i drugi timovi, prvo pokušati smanjiti zaostatak za liderom. Možemo samo čestitati Napoliju na onome što su uradili do sada. Ipak, mi uz pomoć naših nevjerovatnih navijača idemo na pobjedu u svakom susretu.

Na pitanje ko će igrati u vrhu napada, prvi strateg kluba iz Milana je odgovorio:


- Nakon dugo vremena konačno imam četiri napadača na raspolaganju. Lautaro se vratio prije četiri dana, ali je dobro trenirao. Korea je bolje, dok su Džeko i Lukaku imali više vremena za treniranje. Posljednji treninga će mi pomoći da donesem odluku ko će igrati u napadu.

Poboljšati napad

Potom se osvrnuo i na situaciju sa Lukakuom.

- Svi znamo njegove kvalitete. On je napadač koji nam donosi različite opcije i na kraju čini naš tim boljim. Imamo drugi najbolji napad u ligi, a prošle godine smo bili najbolji. Moja želja je da on i Korea dodatno poboljšaju naš napad - zaključio je šef struke Intera.

Italijanski mediji danas najavljuju da će Džeko predvoditi napad Intera od prve minute. Podsjetimo, Dijamant je u ovoj sezoni u Seriji A postigao šest golova, uz dvije asistencije.


Izvor: avaz.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.