x

iskrena

Vedrana Rudan šokirala izjavom: Sve mi žene znamo da su naša djeca ono najgore što nam se dogodilo!

Hrvatska kontroverzna spisateljica Vedrana Rudan šokirala je javnost govoreći o roditeljstvu, te istakla da su djeca teret za ženu.

Rudan u svojim javnim istupima iznosi nekonvencionalne stavove o ženama i emancipaciji, a sada je uslijedila nova serija frapantnih riječi.

- Sve mi žene znamo da su naša djeca ono najgore što nam se dogodilo. Prisluškivala sam razgovor mladih mama o njihovom odnosu prema djeci. Sve one prisluškuju svoju djecu i njihove potrebe. Ako sa dvije godine ti djetetu ne pokažeš gdje mu je mjesto, ono ćete sa 10 godina? Stara sam škola, pripadam periodu kada su djeca bila djeca, nismo bili opsjednuti djecom, da ih slikamo i okolo. Djeca su djeca, moraš ih nahraniti, postaviti granice. Danas je obrnuto, ako rodiš bebu, beba je kraljica, a ti si sluga. Kod mene te priče ne pale. Kada navrši dijete 40 godina, ti s njim ne bi popio kafu, da nije tvoje - izjavila je Vedrana i dodala da se susreće sa lošim komentarima zbog svojih izjava:


- Najprije na mene žene skoče, pričaju da sam loša majka.

Inače, Vedrana Rudan je jednom prilikom osula paljbu po ženskom rodu.


- Ukratko, mi smo, svaka na svoj način, glupačetine koje samo mijenjamo formu ponašanja, a u suštini želimo da budemo prihvaćene od „ljudi“ i da nas „ljudi“ doživljavaju kao „normalne“. Da smo zaista normalne… j..alo bi nam se i za ‘ljude’ i za ‘muževe’ i za ‘partnere’. Posebno za djecu. Da smo normalne, bile bi smrtno i doživotno zaljubljene samo u sebe same - frapirala je Rudan jednom prilikom.

.

.

.

.

.

Izvor: Telegraf.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.