x

LIJEPA VIJEST ZA DIJETE SA ZVEZDARE

VELIKA PROMJENA U ŽIVOTU DJEVOJČICE KOJU JE OTAC DRŽAO ZATOČENU U KADI: Malena sa Zvezdare kreće u novi život, evo sa kim!

BEOGRAD - Maloljetna djevojčica koja je bila teško zanemarena od strane svojih roditelja, smještena je u odgovarajuću hraniteljsku porodicu.

Foto: Ilustracija/Shutterstock

Policija je djevojčicu (8) našla zaključanu u stanu u Ulici 27. marta, a otac je sutradan uhapšen. Djevojčica nije bila upisana u školu, bila je potpuno nevidljiva za sistem.

Za sve se saznalo kada je oca prijavila njegova partnerka policiji, koja je takođe trpjela nasilje, ali uspjela da pobjegne iz stana. Djevojčicu je našla policajka koja je u jednom trenutku opisala za medije sa kakvim se užasom srela dok je ulazila u stan.


- Bilo je mračno. A kada smo ušli u kupatilo iz kade je izvirila djevojčica, bila je jako mršava, jedva je sjedila - rekla je ona.

Još je u porodilištu (2015) prijavljeno da se roditelji o djetetu ne brinu adekvatno.

"Bilo je mračno. A kada smo ušli u kupatilo iz kade je izvirila djevojčica, bila je jako mršava, jedva je sjedila". Majka djevojčice koja je nađena u kadi, N. T. rekla je da nije viđala dijete jer joj je Uroš P. to stalno branio i govorio joj da ima sve što joj treba za život, piše Telegraf.


Otac se na saslušanju branio ćutanjem, a jedino što je izjavio je da je zavisnik od alkohola i dr.ge.

Tim povodom, naloženo je neuropsihijatrijsko vještačenje iz čijeg nalaza proizlazi da je bio uračunljiv u vrijeme izvršenja krivičnog djela, da je sposoban da učestvuje u krivičnom postupku, kao i da je isti zavistan od upotrebe opojnih d.oga i od upotrebe alkohola. Takođe je pribavljena medicinska dokumentacija koja se odnosi na zdravstveno stanje maloljetne oštećene, preciznije dokumentacija koja se odnosi na stanje u kom je djevojčica primljena na ljekarske preglede, kao i u kakvom zdravstvenom stanju se sada nalazi.


Naime, nakon što je 24. aprila izvršen pretres stana na Zvezdari u kome je pronađena djevojčica, dežurni zamjenik javnog tužioca je naložio policijskim službenicima da raspišu potragu za osumnjičenim Urošem P. koji se dao u bjekstvo, te je okrivljeni 4 dana kasnije pronađen, uhapšen i donijeto je rješenje o njegovom zadržavanju u trajanju od 48 časova.

Nakon saslušanja, na prijedlog tužilaštva, Prvi osnovni sud u Beogradu je donio rješenje kojim se prema okrivljenom određuje pritvor u trajanju od 30 dana po svim zakonskim osnovima i isti je dana 26. aprila produžen rješenjem sudije za prethodni postupak za još 30 dana.


Tužilaštvo će za izvršenje svakog od navedenih krivičnih djela predložiti sudu izricanje maksimalne kazne prema okrivljenom, kao i izricanje mjere bezbijednosti Obavezno liječenje n.rkomana i Obaveznog liječenja alkoholičara u skladu sa nalazom i mišljenjem sudskog vještaka, a takođe će ispitati da li je eventualno neko lice pomoglo okrivljenom nakon izvršenja krivičnih djela, te utvrditi da li su se u radnjama tog lica stekla bitna obilježja krivičnog djela Pomaganje učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.


Kurir.rs/Blic/Telegraf

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.