x

Italijanski mediji tvrde

Velike optužbe na račun Portugalca: Ronaldo sam bira kada će i koje utakmice igrati, a koje neće?!

Prema italijanskoj novini Il Corriere della Sera, Cristiano Ronaldo u Juventusu bira sam kada će igrati, a koje utakmice će da propusti kako bi odmorio.

Ronaldo je ove sezone s devet golova u sedam utakmica najbolji strijelac Juventusa, ali za vikend se odmarao i nije igrao u gostima kod Beneventa. Njegov izostanak se osjetio, pošto je Stara dama odigrala samo 1:1.

U Italiji nekoliko medija tvrdi da će Ronaldo u srijedu početi meč protiv Dynamo Kijeva u Ligi prvaka, pa čak i pored činjenice da je njegov klub obezbijedio u prošlom kolu plasman u nokaut fazu. Dakle, u manje bitnom meču od onoga koji je odigran za vikend.


Il Corriere della Sera piše o "komunikacijskim problemima Andree Pirla s dijelom Juventusove svlačionice" i tvrdi da je Ronaldo u subotu sam odlučio da ne igra protiv Beneventa.

Dodaje se također da nekim igračima Juventusa nije sasvim jasno šta trebaju raditi na terenu, posebno u odbrambenoj fazi i da nema organizacije niti pravog plana ili ideje u igri.


Stara dama je ove sezone dobila samo jednu od četiri utakmice odigrane bez Ronalda i svakako da im je neophodan, pa ne bi bilo baš pametno da propušta utakmice Serije A kada klub ne stoji baš najbolje i nalazi se šest bodova ispod vodećeg Milana.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.