x

Verstappenu prvi trening odlučujućeg vikenda!

Max Verstappen otvorio je odlučujući vikend sezone u Abu Dhabiju s najbržim vremenom na prvom slobodnom treningu, a drugo i treće mjesto zauzeli su vozači Mercedesa Valtteri Bottas i Lewis Hamilton.

Velika većina vozača trening je započela na najmekšim gumama (C5) osim vozača Haasa koji su prve krugove vozili na medium (C4) gumama i Giovinazzija u Alfa Romeu koji je krenuo na hardu (C3), donosi MAXF1.net.

Hamilton u prvom brzom krugu vozi 1:27.1, više od sedam sekundi brže od rekorda stare konfiguracije staze (1:34.7), a Verstappen uskoro popravlja njegovo vrijeme na 1:26.5 prije nego je Hamilton to srušio na 1:26.3.

Alonso je postao novi vozač na vrhu s krugom 1:26.27, a Verstappen 14 minuta nakon početka treninga vozi 0.7 sekundi brže vrijeme (1:25.6).

Nizozemac dodatno popravlja svoje najbolje vrijeme 1:25.300, 0.252 sekundi ispred Hamiltona, a Britanac popravlja svoje vrijeme i dolazi na 0.055 sekundi zaostatka.


Verstappen 20 minuta prije kraja na novom setu soft guma postavlja novo najbrže vrijeme 1:25.009, a Hamilton vozi tri stotinke sporiji krug uz najbolji prvi i treći sektor koji mu je naknadno obrisan zbog nepoštivanja granica staze.

Bottas je uspio razdvojiti vozače Mercedesa na drugom mjestu s 0.196 sekundi zaostatka za Verstappenom, a Hamilton je završio treći s 0.346 sekundi sporijim vremenom.

Perez je bio samo 0.008 sekundi sporiji od Hamiltona u drugom Red Bullu, a Tsunoda je nastavio s dobrim nastupima iz Saudijske Arabije i završio peti najbrži za AlphaTauri, samo 0.015 s iza Pereza.

Alonso je bio nešto više od dvije desetinke sporiji od Tsunode na šestom mjestu, ali i više od desetinke brži od drugoga vozača AlphaTaurija Gaslyja.


Leclerc i Sainz mučili su se s ponašanjem svoga Ferrarija SF21 i na početku su bili u donjem dijelu poretka s oko dvije sekunde zaostatka, ali uspjeli su smanjiti zaostatak ispod sekunde i završiti na osmom i devetom mjestu.

Vettel je prvi trening završio deseti najbrži za Aston Martin i posljednji je vozač sa zaostatkom manjim od sekunde, a Ocon je bio 11. u drugom Alpineu.

McLaren je bio tek 12. i 16. s Norrisom i Ricciardom, a Raikkonen i Giovinazzi zauzeli su 13. i 14. mjesto za Alfa Romeo ispred Strolla u Aston Martinu.

Aitken je zamijenio Russella u Williamsu i uspio biti 0.006 s brži od Latifija na 17. i 18. mjestu, a posljednja dva mjesta zauzeli su Schumacher i Mazepin u Haasu.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.