x

Veterani RK Sloboda prvoplasirani u Subotici!

Proteklog vikenda 11. i 12. 11.2017. godine u Subotici je odigran Prvi međunarodni turnir za veterane i veteranke u rukometu.

Ekipe su bili podjeljene u dvije grupe. Finalisti grupa su bili VRK Stara škola iz Subotice i UG Veterani RK Sloboda iz Tuzle.

 

Kao i tokom cijelog turnira i u finalnoj utakmici, koja je obilovala lijepim potezima, Tuzlaci su dominirali, tako da su zasluženo slavili rezultatom 12:6. Na taj način su postali pobjednici ovog eminentnog turnira za veterane na kojem su učestvovale ekipe iz Rumunije, Hrvatske, Srbije i BiH.

 

Osim ekipnog pehara Tuzlaci su osvojili i prelazni pehar, što znaći da iduće godine moraju braniti osvojenu titulu.

 

Veterani Slobode su imali i najbolje pojedince turnira. Jasmina Morankić se okitio titulom najboljeg golmana dok je Nermin Zoletić apsolutno zasluženo proglašen najboljim igračem turnira. 

 

Bila je to treća titula Tuzlaka na tri međunarodna turnira u posljednja četiri mjeseca.

 

Članovi UG Veterani RK Sloboda Tuzla će nastaviti sa svojim aktivnostima, prvenstveno bazirani na organizaciju 3. Turnira za veterane i veteranke u rukometu ``Tuzla 2018``. Veliku zahvalnost dugujemo našim sponzorima bez kojih bi ovakvi rezultati i učešća na turnirima bili nezamislivi. 

 

Izvor: Sportsport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.