x

GODINAMA JE MARLJIVO RADILA I ULAGALA U ANTIKVITETE

Vila vrijedna skoro 4 miliona eura je najskuplja kuća na estradi: Pripada ovoj pjevačici, a unutrašnjost doma se strogo krije!

Iako mnogi sa estrade žive u velelepnim vilama sa bazenima, kupuju po nekoliko stanova na najskupljim lokacijama, kuća Vere Matović na Dedinju, u neposrednoj blizini Kuće cvijeća u kojoj počiva Josip Broz Tito, važi za najljepšu i najprestižniju. Priče da je za vilu u najskupljem dijelu Beograda iskeširala skoro četiri miliona eura, njoj smetaju, pa se čak i rasplače.

Vera je godinama marljivo radila i ulagala u antikvitete, izuzetne stilske komade i umjetničke slike najboljih autora kojim je opremila svoj dom, čija se vrijednost procjenjuje na četiri miliona eura.

– Stalno me prozivaju za kuću, te kolika je, te koliko košta. Pa nisam ja to na kvaran način zaradila. Krv sam prolila, moj muž i ja smo zajedno ukupno 50 godina radili! Nisam ja jedina koja ima kuću! Pa gdje drugi sa estrade žive? Nervira me što me pljuju, pitaju što ne podijelim narodu to što sam zaradila. Eto, kažu da se „kupam u bogatstvu“. Što mi to prave?! Kakvo bogatstvo?!


- Ja uopšte nemam bogatstvo. Imam tu jednu kuću i još jednu, da ne kažem šta… Plaćamo porez i sve što treba državi. Sve što imam sam ostavila u državi Srbiji, a ne po inostranstvu – kroz suze je Vera Matović ispričala jednom prilikom za „Grand“, pa nastavila:


- Uvijek mi nanesu bol kad to kažu i onda plačem. Što mi nanose toliku bol?! Ja nisam ništa kriva. Nisu oni vidjeli kako sam ja zaradila te pare. Nisu vidjeli kako sam prolivala krv i znoj… Nisu vidjeli kako sam išla na putovanja, koliko sam djeci manjkala, kako sam ih ostavljala sa mojom majkom ili drugim osobama u koje sam imala povjerenje, kako sam ih nosila kojekuda, od Njemačke i Austrije do Holandije. Što mi to rade?! Što nisu vidjeli moje muke i kako sam došla do toga?!

Podsjetimo, za kuću Vere Matović se priča da vrijedi oko 3.800.000 eura, što je čini jednom od najskupljih vila na estradi. Inače, folkerka nikad ne objavljuje detalje svog doma.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.